Brouwhaas van het jaar 2018

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 16:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 9:58

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

Brouwhuis: Sinds 1992 wordt er ieder jaar een Brouwhaas van het jaar verkozen door de leden van de raad. We zijn blij dat er steeds nieuwe aanmeldingen binnenkomen om een Brouwhaas van het jaar in het zonnetje te zetten. Deze titel is speciaal voor mensen die zich op een speciale of bijzondere manier verdienstelijk maken of gemaakt hebben voor de Brouwhuise gemeenschap.

Met grote trots mogen we melden dat tot Brouwhaas van het jaar 2018 door de raadsleden is uitverkozen: Jan van Leuken Jan heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt in Brouwhuis voor verschillende verenigingen en de Brouwhuise gemeenschap. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk dingen na te gaan.

Jan is 5 jaar lid van onze vereniging geweest (van 1969 tot en met 1973).
In 1971 werd hij verkozen tot Prins Jan de 3e.

Na het moeilijke 33e jubileumjaar van de Brouwhazen trad Jan nadrukkelijker naar voren als vrijwilliger. Jan draaide in de jaren die volgden vele bardiensten en oberde er lustig op los. Tevens fungeerde hij vaak als portier/uitsmijter om zodoende een oogje in het zeil te houden en te zorgen voor een gezellige sfeer in en om het hazenleger. Daarnaast draaide Jan mee in de optochtcommissie en optochtbegeleiding.

Elke vrijdag zorgt Jan voor leven in de brouwerij bij Café Bruheze. Hij legt graag een kaartje; Ook van een potje beugelen is hij niet vies.

Zodra Jan binnen komt, weet je dat hij er is. Je kan niet om zijn vrolijke aanwezigheid / geluid heen. Desondanks is Jan al vele jaren een stille kracht achter het Brouwhuise verenigingsleven en de Brouwhuise gemeenschap.

Al deze dingen kun je natuurlijk niet alleen en daarom willen wij ook graag zijn vrouw Hermien bij deze benoeming betrekken, want zonder haar steun was het uiteraard niet mogelijk geweest om dit allemaal te doen.

Door de jaren heen zijn er tal van gelegenheden geweest waarbij Jan betrokken was. Ongetwijfeld zijn het er meer dan waar wij op het moment weet van hebben. Bovengenoemde opsomming van diensten bevestigen volgens ons zijn terechte benoeming tot “Brouwhaas van het jaar 2018”

Dit nieuwsbericht is 556 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.