Broos Swinkels is Prins Briek XLVII der Keiebijters

Gepubliceerd op: 21 januari 2020 16:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Zaterdag 18 januari hebben de Keiebijters op het plein voor het kasteel van Helmond bekendgemaakt dat Broos Swinkels (46) prins is van het Helmondse stadscarnaval. Het motto is dit jaar ‘Oit de Kunst.!’  

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, waren ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen en vele andere belangstellenden aanwezig bij dit officiële moment.

Broos Swinkels behoort tot de zevende generatie van de familie Swinkels van Bavaria. In het dagelijks leven is hij Strategisch inkoper bij de Royal Swinkels Family Brewers. De komende weken gaat hij de Keiebijters voor als Prins Briek XLVII.

Winnaar Hints- & Prinseroaje

Iedereen die in de afgelopen weken heeft meegedaan aan het Hints- & Prinseroaje 2020 en de prins goed hebben geraden, maakten kans om in de prijzen te vallen. De kersverse Prins Briek trok de naam van Patrick Hendriks uit de ton. Deze winnaar gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajeschenkers.

Bekendmaking Prins Briekske

Op zondagmiddag 19 januari was het de beurt aan de jeugd. Om 14.00 uur startte in Hoftempel West-Ende het jeugdevenement, dit jaar in de vorm van ‘Kiezelkeikes Talentshow’. Deze talentenjacht leidde tot de climax dat Freek Vernooy in 2020 de jeugd voorgaat als Prins Briekske der Keiebijters.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl 

Prins Briek XLVII. (Bron foto; Wim van den Broek).


Dit nieuwsbericht is 243 keer bekeken

X
X