Brandevoorter van het jaar 2017

Gepubliceerd op: 10 januari 2018 11:30
Gewijzigd op: 10 januari 2018 11:01

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

Brandevoort: Tijdens de gezellig drukke nieuwjaarsreceptie konden de bewoners van Brandevoort elkaar een gelukkig 2018 wensen. Traditiegetrouw werden tijdens deze gelegenheid de Brandevoorter van het jaar en de Groepering van het jaar bekend gemaakt. Alle Brandevoortse bewoners konden hiervoor tussen 1 november en 24 december 2017 personen of groeperingen voordragen. Genomineerd werden voor de Groepering van het jaar: CW de Goudblinkers.

Genomineerd voor de Brandevoorter van het jaar werden: Lin van Gerwen, Holke Flapper, Arno Peters, Jet Uijen, Lara Tamarinof, Corrie & Thieu Tonnaer en de twee jeugdige Brandevoorters Wesley Waldt en Willem van der Horst. Door een deskundige jury, bestaande uit wijkwethouder Margreet de Leeuw, projectmanager Brandevoort van de Gemeente Helmond Jacqueline Klomp, wijkraadvoorzitter Lex van Gennip en de bestuursleden van wijkhuis 't BrandPunt Astrid Geers en Fons Bosman werden uit die nominaties de winnaars gekozen. Daarbij besloot de jury om voor de twee jeugdige genomineerden Wesley Waldt en Willem van der Horst een speciale aanmoedigingsprijs uit te reiken.

De Groepering van het jaar werden de jongelui van vriendengroep CW de Goudblinkers. Deze vriendengroep was in 2010 initiatiefnemer van de fietscrossbaan, waarin ze veel moeite en tijd hebben gestoken. Regelmatig wordt deze door de groep onderhouden zodat hij goed gebruikt kan worden door de bewoners van de wijk. Ook bouwt deze vriendengroep al sinds 2011 heel actief aan mooie carnavals wagens. Sinds ruim 2 jaar begeleidt de vriendengroep een nieuwe groep jeugd uit de wijk van ongeveer 15 jongere jeugdigen van 12 tot 16 jaar oud.

De Brandevoorter van 2017 werd Lara Tamarinof. Lara is al vele jaren de stuwende kracht achter de verduurzaming van Brandevoort. Ze heeft op de Openbare Basis School (OBS) en in het wijkhuis afvalscheiding geïntroduceerd. Ze blijft actief volgen of het werkt en of er ook verbeteringen kunnen worden aangebracht. Zij is oprichter van de Facebookgroepen Weggeefhoek Brandevoort en Durftevragen Brandevoort, waarmee wijkbewoners actief met elkaar in contact komen. Inmiddels is Lara ook zeer actief in de werkgroep Smart District en werkt en denkt mee om in Brandevoort de slimste wijk te realiseren.

Dit nieuwsbericht is 1029 keer bekeken