Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!
Gepubliceerd op: 11 augustus 2022 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

REGIO | Kom kijken en genieten, laat je verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! Op zondag 28 augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2000 acteurs door het centrum van het Brabantse Heeze. Wat in 1954 begon als een optocht met boerenkarren, is uitgegroeid tot een waar spektakel dat zijn weerga niet kent. De grootste theaterparade van het jaar trekt jaarlijks 40.000 bezoekers uit heel Nederland.

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, inclusief het Belgische deel. Dit wordt op innovatieve wijze tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63ste Brabantsedag is het thema ‘Met Verve’. Iedere wagenbouwersgroep heeft daarvoor een schilder gekozen die geboren is in het Hertogdom.

Zij laten zich inspireren door de schilder of z’n schilderij, maar het kunstwerk mag niet letterlijk worden uitgebeeld. Het bouwproces van een wagen duurt maanden, vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren dagelijks bezig om de geweldige creaties vorm te geven. Op de laatste zondag van augustus zal daardoor een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze rijden.

Op zondagochtend loopt het dorp langzaam vol en kan het publiek voorafgaand aan de parade volop genieten van vermaak, muziek en straattheater. Vanaf 13.30 uur rollen de immense bouwsels in de twee uur durende theaterparade aan het publiek voorbij. Dat is genieten met een grote G. De bezoekers worden geboeid met expressief of juist ingetogen toneelspel. Ernst en komedie, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant tot leven.

Toegangskaarten en tribuneplaatsen voor de parade zijn te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Ook kinderen genieten volop van de parade. De jongste toeschouwers (tot en met 12 jaar) hebben gratis toegang tot het evenement. De Brabantsedag is daarmee een dagje uit voor de hele familie en de perfecte afsluiter van de zomervakantie! Meer informatie vind je op: www.brabantsedag.nl.

Win kaarten voor de Brabantsedag!
Weekblad De Loop mag 2x twee entreekaarten weggeven voor de parade van de Brabantsedag 2022. Kans maken? Ga dan naar: www.brabantsedag.nl/winactie.

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!

Dit nieuwsbericht is 273 keer bekeken

X
X