Brabantsedag brengt heel Heeze in beweging

Gepubliceerd op: 22 augustus 2019 11:32

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

HEEZE – Vakantie? Niet voor de wagenbouwers van de Brabantsedag! De 2.000 wagenbouwvrijwilligers ontwerpen, bouwen, schilderen, timmeren, zagen, naaien, repeteren en oefenen hun huizenhoge en rollende theateract. En achter de schermen zijn nog eens honderden vrijwilligers drukdoende om van dit belevenement wéér een doorslaand succes te maken.

Op één van de zestien bouwplaatsen in het dorp steken jong én oud gezamenlijk de handen uit de mouwen. Hun zomerse hoogtepunt: de laatste zondag van augustus, de grootste theaterparade van het jaar. Die begint om 13.30 uur en trekt door heel Heeze. Alle optredens op de vijf sfeer&smaakpleinen liggen dan twee uur stil. Maar voor én na de grootste theaterparade is er van 10.00 tot 20.00 uur van alles te beleven!

In beweging

Het thema van de 62ste Brabantsedag is ‘Wat beweegt Brabanders?’. Die vraag spookt menig Heezenaar al sinds de bekendmaking van het thema in november vorig jaar door het hoofd. Na de eerste ontwerpen en schetsen begin dit jaar wordt nu de kers op de taart gezet: het bouwseizoen, van juni tot eind augustus. In amper drie maanden en enorme bouwtenten krijgen de creatieve vertalingen van het thema op zestien plekken in het dorp pas écht de vorm van de huizenhoge rollende theaterdecors.

Dit jaar nemen de zestien wagenbouwersgroepen op zondag 25 augustus de toeschouwers mee op reis door voormalig hertogdom Brabant: op jacht, op de vlucht of over bijvoorbeeld het kronkelende levenspad van Vincent van Gogh. Er worden diverse bekende Brabantse plaatsen aangedaan, zoals Cuijk, Uden, Breda en Vught.

Bijzonder: in het jaar dat 75 jaar D-Day en – voor veel Brabantse gemeenten – 75 jaar bevrijding wordt gevierd, brengen drie groepen een onderwerp uit de Tweede Wereldoorlog tot leven.

Vernieuwde opzet

Brabantsedag Heeze werd vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Van een negendaags evenement werd het een belevenement: één complete dag uit, bomvol vermaak, kunst, (straat)theater, muziek en entertainment. Op vijf uitgedoste sfeer&smaakpleinen rond het paradeparcours staan goed gevulde podia en smakelijke horeca. Voor deze 62e editie heeft stichting Brabantsedag de Preparade uitgebreid en nóg meer artiesten rond de theaterparade in petto. Zo zullen onder anderen Bertus Borgers, Björn van der Doelen en de Nederpop All Stars met Erik Mesie (Toontje Lager) optreden.

Meer info

Brabantsedag Heeze is van 10.00 tot ongeveer 20.00 uur. Er is de hele dag vermaak, met als hoogtepunt de theaterparade die begint om 13.30 uur.

Bestel je entree- en tribunekaarten via www.brabantsedag.nl. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Op de website is ook het complete programma te vinden, plus meer informatie over toegankelijkheid en parkeren.

Foto; Victor Coffa


Dit nieuwsbericht is 108 keer bekeken

X
X