Bouw van het Huis voor de Stad in volle gang

Bouw van het Huis voor de Stad in volle gang
Gepubliceerd op: 17 maart 2022 14:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Op maandag 14 maart heeft er tegenover ‘t Cour, op het terrein van het Huis voor de Stad, de onthulling plaats gevonden van het eerste stukje van het Huis voor de Stad. De opening van de bijkomst die door Udo Houtappels werd verricht en waarbij hij alle aanwezigen van harte welkom heette, bij dit bijzonder moment van een onthulling. Hij had natuurlijk zo als altijd de nodige anekdotes op papier staan. Er waren ook nog enkel prominente personen aanwezig zoals de oud-burgemeesters Van Elk en Jacobs, alsook oud-bouwwethouder Sjef Jonkers.

Door: Henk van Dijk

Hierna kwamen vervolgens burgmeester Elly Blanksma, jeugdburgemeester Noel Silalahi en wethouder Harrie van Dijk aan het woord om de genodigden toe te spreken. Er werd door het drietal ruime aandacht gegeven aan het hele project van Het Huis voor de Stad. Hoe het met de sloop gegaan was en waarom het op deze manier gedaan was en welke voorzieningen er allemaal worden aangebracht en geïnstalleerd.

Bouw van het Huis voor de Stad in volle gangF | Henk van Dijk


Na al deze sprekers was de tijd gekomen om de daad bij het woord te stellen en werd de onthulling een feit. Er stond op een tafel een voorwerp dat was afgedekt door een speciaal ontworpen dessin van de Vlisco. Door het doek te laten verwijderen door Elly Blanksma, Noel Silalahi en Harrie van Dijk, kwam een mooie gevelsteen te voorschijn die later in het gebouw verwerkt zal gaan worden.
Om aan deze bijeenkomst toch ook een feestelijk tintje te geven, werd er samen met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Harrie van Dijk het glas geheven, om samen met alle aanwezigen middels een hapje en een drankje te proosten op deze mooie ontwikkeling van een toekomstbestendig en milieuvriendelijk gebouw.


Dit nieuwsbericht is 284 keer bekeken

X
X