Bouw Loods20 in volle gang

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 14:34

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De verbouwing van de oude Van Gend & Loos hal gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. Het toekomstige onderkomen van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is de betonvloer gestort en zijn de tussenmuren geplaatst. Ook heeft het pand, dat de naam Loods20 heeft gekregen, een eigen huisstijl, inclusief logo.

Als alles volgens planning verloopt, wordt Loods20 in september geopend. Hoe die opening er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Veel hangt af van de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis.

Hoe het pand eruit komt te zien, staat wel al vast. Architect Benny Munsters is verantwoordelijk voor het ontwerp. Hij heeft in zijn tekeningen rekening gehouden met het industriële karakter van het pand. De kleur goudoker krijgt een belangrijke rol in het nieuwe gebouw. De kleur verwijst naar het goud van de draaiorgels en het oorspronkelijke logo van het EDAH-Museum. De komende tijd zal de Helmondse interieurbouwer Cialona starten met de inrichting van het museum.

Huisstijl

De afgelopen periode heeft een afvaardiging van de gemeente en het bestuur van de twee musea zich gebogen over de huisstijl van Loods20. Hiervoor hebben zij drie creatieve bureaus uit de stad benaderd. Zij kregen de opdracht om na te denken over een krachtig logo. Uiteindelijk sloot het ontwerp van het reclamebureau Branding Topics het meest aan bij het karakter van Loods20. In het logo zijn twee dozen verwerkt, een duidelijke verwijzing naar de vorige huurder, pakketdienst Van Gend & Loos. Het is de bedoeling dat de stijl van het logo straks wordt doorgetrokken in de website, flyers en andere communicatie-uitingen van het museum.


Dit nieuwsbericht is 534 keer bekeken

X
X