Boter op je hoofd? Fietsenstallingen vroeg dicht met Hemelvaart

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 16:58

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND: Zien dat er nog veel fietsen stonden, toch de boel op slot gooien? Boter op je hoofd? Beheerder laat dan de stalling onbewaakt open, zodat de mensen toch bij hun fiets kunnen.
Een gezellige dag gehad en genoten in het centrum van Helmond. Vooral door het muziekevenement Helmond Live. Men heeft besloten om braaf nu al de wensen van het college op te volgen met de toekomstige Mobiliteitsvisie als doel en je komt met de fiets. Die je stalt in een gemeentelijke fietsenstalling. Na het evenement wil je natuurlijk naar huis.


Maar dat kan niet want de fietsen stallingen zijn op de normale tijden al dichtgegaan.
Vlak voor 18.00 uur kregen de eerste fietshouders door dat de fietsenstallingen gingen sluiten. Er ontstond een grote run om nog op tijd de fiets uit de fietsenstalling te krijgen en gewoon op straat te parkeren. Een presentje dus voor zowel handhavers alsook fietsdieven. Of, je bent je fiets kwijt tot de dag erna of je bent je fiets kwijt want hij wordt gestolen of je krijgt een bon voor foutparkeren. Mooi is dat?

Reactie van de gemeente Helmond
De gemeente Helmond betreurt de gang van zaken bij de genoemde fietsenstallingen en vindt het heel vervelend voor alle betrokkenen. Zij was zich er tot nu toe niet van bewust dat hier een probleem lag. Zij heeft hieruit dan ook lering getrokken en zal in de toekomst de openingstijden beter aanpassen aan de behoefte van de centrumbezoekers. Verder juicht de gemeente het juist toe dat men op de fiets naar het centrum komt. Voor de komende evenementen zullen dan ook passende maatregelen worden genomen.


Dit nieuwsbericht is 123 keer bekeken