Boerenbruiloft bij CV De Kluppels

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 13:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Jolanda van Lierop en Frans-Jozef Dirks worden zondag 16 februari in de onecht met elkaar verbonden tijdens de boerenbruiloft van De Kluppels. De onechte bruiloft staat vol van de activiteiten waaronder een bezoek aan het maagdenhuisbezoek, de huwelijksvoltrekking en de receptie.

Boerenbruid is Jolanda, werkzaam als allround Makelaarsmaiske bai Andre Relou hoizer. Hawt van wijntjes drinken, boxen en is ‘n aaw Kluppeldansmarieke. Doochter van moedder Jacqueline “oud boerenbroid”  oit de Houtwijk en van vadder Peter Rooijackers, superknuppel, kraanmasjienist in de VUT, oit ut Hout van langs ut spoor.

Boerenbruidegom is Frans-Jozef, CEJO van ut Bakkertje, lekkerste worstuh broodjes bakker en regelmatig in gevecht mi un tijgerbroodje. Zoon van vadder Koos Dirks, oud president directeur van ‘t Bakkertje en moedder Diny Dirks bakkers-hoisvrouw oit de Stad, naw woonachtig in Alphonsus.

Het doel van de boerenbruiloft is om de gemeenschap van Mierlo-Hout te vermaken met een oude traditie. Elk jaar zoekt de commissie boerenbruiloft naar personen die algemeen bekend zijn binnen de Houtse gemeenschap of Houtse verenigingen. De zondag voor carnaval wordt de boerenbruiloft gevierd. De bruid en bruidegom met hun gevolg worden dan met een boerenkar thuis opgehaald en trekken daarmee door Mierlo-Hout. Daarna staat onder meer de Heilige mis en een bezoek aan het Alphonsus op het programma. In de middag komen op een ludieke manier de beletselen aan bod, gevolgd door het boerenfeest.

Het programma:

09:00 uur: Ophalen bruid en bruidegom met paard en wagen
10:15 uur: Heilige Mis
11:00 uur: Bezoek an Ut Maagdenhuis (Alfonsus)
13:30 uur: Aanvang beletselen Geseldonk
14:30 uur: Aanvang receptie
15:30 uur: Aanvang van ut boerefist
19:00 uur: Helaas kumt ok hier een end an


Dit nieuwsbericht is 183 keer bekeken

X
X