Boekpresentatie Goeikes – Helmonders in beeld

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018 13:00
Gewijzigd op: 31 oktober 2018 12:59

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Op 4 november a.s. om 15.00 uur presenteren de fotografen van Stichting Goeikes het fotoboek Goeikes - Helmonders in beeld. De boekpresentatie vindt plaats in de popzaal van de Cacaofabriek, cacaokade 1 te Helmond.

Voor Goeikes - Helmonders in beeld hebben 20 fotografen de 13 wijken van de stad in beeld hebben gebracht. Daarbij richtte zij hun camera op dat wat Helmond bijzonder maakt: de Helmonder zelf. Van ouderen in het centrum en Helmond Sport supporter in Helmond Oost tot bijzondere gezinnen in Brouwhuis en verenigingen in Mierlo-Hout. Alle foto’s zijn samengebracht in een uitgebreid fotoboek waarvan zowel een softcover als luxe hardcover wordt uitgebracht. Beide varianten worden voor het eerst gepresenteerd tijdens de boekpresentatie.

De presentatie zal in totaal een uur duren. Op het podium komen onder andere Burgemeester Ellie Blanksma (voor Goeikes gefotografeerd door Maick Coolen), oudste model uit het boek Friedi Slegers (gefotografeerd door Tahné Kleijn) en muzikant Sem Jansen (gefotografeerd door Dave van Hout). Deze laatste zal ook een aantal van zijn nummers ten gehore brengen. Natuurlijk zijn er een aantal inkijkexemplaren aanwezig en is er een mogelijkheid het boek na de presentatie aan te schaffen.

Goeikes - Helmonders in beeld is vanaf 5 november verkrijgbaar op diverse locaties in Helmond (o.a. boekhandel de Ganzenveer, VVV Helmond en de museumshop). De softcover kost € 24,95 en de luxe editie wordt voor € 39,95 aangeboden.

De boekpresentatie is openbaar toegankelijk. Aanwezig zijn o.a. vrijwel alle deelnemende fotografen en veel van de modellen. Goeikes - Helmonders in beeld is tot stand gekomen met financiële steun van de Gemeente Helmond. Voor een gelijknamige expositie welke in het najaar plaats zal vinden is op 22 september j.l. een crowdfunding succesvol afgerond. Belangrijke donateurs hierbij waren Kunstloc Brabant en Helmond Marketing.

(Bron foto; Dave van Hout, Stichting Goeikes).

Dit nieuwsbericht is 1160 keer bekeken

X
X