Bloemetjes buiten in de Leonardusbuurt

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 16:17

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Zaterdag 13 mei was weer de jaarlijkse plantenactie van buurtvereniging Leonardus. Jaren terug waren er twee kunstenaars Corry en Joke die de buurt opfleurden met viooltjes en muziek. Dat is overgenomen door buurtbewoner Daan en later ook Will met de actie ‘grijs eruit, groen erin’, buurtbewoners konden plantjes krijgen als ze stoeptegels uit hun betegelde voortuin haalden. Sinds vorig jaar is die actie omgevormd naar plantenbakken in beugels aan de lantaarnpalen.

Er is veel grijs in de Leonardusbuurt. Sommigen huizen hebben geen voortuin of hebben daar alleen maar stoeptegels in liggen. Daarom biedt de buurtvereniging bakken aan met bloemetjes om de straat op te fleuren. Voorwaarde is wel dat buurtbewoners zelf de bloemetjes water geven.

Vorig jaar werden er tien lantaarnpalen opgefleurd, dit jaar zijn er bakken aan twintig lantaarnpalen gehangen. Er wordt nauw samengewerkt met de speeltuin Leonardus. Tegelijkertijd werden de plantenbakken in de speeltuin voorzien van zomerbloemen. Door samen in te kopen, konden ze het goedkoper maken. De buurtvereniging zou het geweldig vinden als deze actie uit kan groeien naar de hele buurt.

Wil je meehelpen met de plantenactie volgend jaar, of de buurtvereniging helpen met andere activiteiten? Laat dan gerust een email bericht achter op willvanderdonk@hetnet.nl.


Dit nieuwsbericht is 67 keer bekeken