Bloedwijn en gele rozen: in gesprek met hoofdrolspelers Helmondse tv-serie

Bloedwijn en gele rozen: in gesprek met hoofdrolspelers Helmondse tv-serie
Gepubliceerd op: 29 juli 2021 9:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het is inmiddels weer een aantal maanden geleden dat de audities plaatsvonden voor ‘Bloedwijn en gele rozen’, de Helmondse tv-serie die volgend jaar uitgezonden zal worden. Woensdag 21 juli kwam een deel van de cast bijeen om elkaar wat verder te leren kennen, een bijzondere ontmoeting in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Het was gezelligheid troef: de acteurs en actrices waren zichtbaar blij om elkaar weer te zien en een woordje ‘live’ met elkaar te kunnen wisselen.

Door: Wendy Lodewijk

Het was niet geheel toevallig dat de ontmoeting in het preHistorisch dorp was: regisseur en cameraman Anton van Stekelenborg werkt hier. We begonnen de avond met een heerlijke barbecue, verzorgd door Sven Prince van ‘Bij Puur’, die speciaal voor ons was teruggekomen op zijn vrije dag. Anton’s collega Gwen verzorgde aan het eind van de avond een mooie en indrukwekkende rondleiding door het museum, uiteraard met bijbehorende verhalen.

Tussen alle bedrijvigheid door, sprak ik met een zestal hoofdrolspelers over hun achtergrond. Gabriël (die in de serie Herman speelt) vertelde dat hij al veel podium- en acteerervaring heeft. Hij heeft de toneelschool gedaan en al heel wat voorstellingen amateurtheater gespeeld. Inmiddels regisseert hij ook en geeft hij trainingen. Zijn portfolio is uitgebreid; naast toneel en theater is hij ook stemacteur, bijvoorbeeld voor commercials of nasynchronisaties. Hetgeen waar hij het meest gepassioneerd over is, is dat hij met grote acteurs heeft mogen werken in 2 speelfilms.

Jolanda speelt Valerie. Jolanda is eigenlijk per toeval op deze rol terechtgekomen. Ze viel een avondje in tijdens de audities, zodat de auditanten een degelijke tegenspeelster hadden tijdens hun auditie. Anton was zo enthousiast over haar prestaties, dat hij haar ‘gehouden’ heeft. Jolanda kent Anton al erg lang, onder andere van de zanggroep ‘Dutch Show Company’. Jolanda is iemand met het nodige lef en zij is dan ook niet angstig om in het diepe gegooid te worden. Ook al heeft zij niet echte acteerervaring, ze gaat er voor de volle 100% voor om alles uit haar rol te halen.

Karin trof ongeveer hetzelfde lot. Ze viel in tijdens de audities als Aagje en Anton vond haar de “beste Aagje”. Ook zij is geen onbekende: ze kent Anton van Dit is Helmond én was de babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) tijdens zijn trouwerij. Karin is ook geen actrice, maar is wel gewend om een camera op haar snoet gericht te hebben en is ook een kei in praten voor (grote) groepen mensen. Niet alleen als babs, ook bij uitvaarten en tijdens optredens van popkoor Pabo waar zij lid van is, heeft zij de nodige ervaring opgedaan. “Daarnaast ben ik, als ik mezelf kan zijn, lekker melig en joviaal in de omgang. Ik denk dat dat in mijn voordeel heeft gewerkt”, lacht Karin.

Granit is een Belgische jongeman met grootse plannen. In de serie speelt hij Joris. Hij droomt ervan om ooit naar Amerika te vertrekken en daar carrière te gaan maken. Op dit moment is Granit al actief als acteur, stuntman en model. Hij deed auditie voor de rol als Joris, terwijl zijn vriend, Nick J. Thyson dat ook deed. Ze wisten het niet van elkaar. Toen ze erachter kwamen, gunden ze elkaar allebei de rol. “Bij ons heerst totaal geen jaloezie. Wij hopen allebei dat onze vriend de beste is. En we kunnen natuurlijk ontzettend veel van elkaar leren.”

Nick J. Thyson werd dan wel niet geselecteerd voor de rol van Joris, toch wilde Anton hem in de cast houden en heeft daarom speciaal voor hem een rol ‘bijgeschreven’. Nick is eveneens afkomstig uit België en timmert daar al aan de weg als acteur. Daarnaast is hij druk bezig met het opzetten van een eigen kledinglijn, waarvan een aantal stukken ook in de serie gedragen zullen worden. Zijn eigen label, No Ordinary Rebel, laat zich omschrijven als ‘a badass with a big heart’. Zelfrelativering, humor en liefde staan centraal.

Ten slotte hebben we nog de benjamin in het stuk: Casper die Thomas speelt. Casper heeft al wat ervaring, ondanks zijn jonge leeftijd. Hij heeft gespeeld in het theater van zijn moeder, natuurlijk in de musical op school en hij heeft zelfs met Ernst en Bobbie op het podium gestaan. “En ik ben de mini-mascotte geweest van ADO”, besluit Casper. Met het nieuwe avontuur van ‘Bloedwijn en gele rozen’ hoopt hij veel te leren en te werken aan zijn toekomst.

Alle acteurs hebben ontzettend veel zin in dit project en voelen zich thuis in deze gezellige groep. Ze hopen dat het een groot succes wordt. “Wie weet komt het op Videoland!”

Over de personages die zij gaan spelen, verklappen we nu nog even niets. Hou de Facebookpagina van Bloedwijn en gele rozen én Weekkrant De Loop in de gaten voor het laatste nieuws!

Foto: V.l.n.r.: Gabriël, Karin, Granit, Nick, Jolanda, Casper | F Wendy Lodewijk


Dit nieuwsbericht is 543 keer bekeken

X
X