Blaasfestijn in het centrum van Helmond op 26 september

Blaasfestijn in het centrum van Helmond op 26 september
Gepubliceerd op: 23 september 2021 10:01

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Het mag weer!

HELMOND Op zondag 26 september vindt na alle covidperikelen van de afgelopen periode het Blaasfestijn Centrum Helmond plaats. Het bestuur is zeer verheugd dat in overleg met de gemeente, horeca en sponsoren, dit festijn in een afgeslankte vorm kan plaatsvinden.

Tussen 12:30 en 18:00 uur zullen zo’n twintigtal blaaskapellen/dweilorkesten die uit alle uithoeken van Nederland komen, optreden op vijf (flexibele) speelplekken verdeeld in het centrum van onze stad. Deze kapellen laten, conform de regels, aan de rand van de diverse horecaterrassen hun vrolijke noten klinken. We hebben er allemaal ontzettend veel zin in om een muzikaal en toegankelijk festijn te bieden, aan alle Helmonders die zich deze zondag naar de stad zullen begeven.

De kapellen strijden om de ‘Gouwen Hellemonder’ die gewonnen wordt door de kapel die het publiek het best weet te vermaken. Dit gaat beoordeeld worden door een vakkundige jury. Omstreeks 12.30 uur wordt er geopend op het Piet Blomplein naast de bieb. Rond de klok van 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Havenplein. Het speelschema en de plattegrond van de speelplekken zijn vanaf zondagochtend te vinden op de Facebookpagina van Blaasfestijn Centrum Helmond.

Als aanvulling op deze muzikale en gezellige middag loopt er een ballonnenclown rond ter vermaak voor de kinderen. Op deze zondag zijn alle winkels en horeca in het gezellige centrum geopend. Meer informatie is te vinden op www.blaasfestijn.nl.

Tot aanstaande zondag!


Dit nieuwsbericht is 196 keer bekeken

X
X