Binnen een week van sneeuw naar lente

Van sneeuw naar lente
Gepubliceerd op: 18 februari 2021 9:30
Gewijzigd op: 18 februari 2021 9:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Afgelopen weekend was een groot deel van de mensen buiten te vinden: sinds lange tijd konden we weer schaatsen! Het was lang geleden dat het de hele week zó hard gevroren had. Mede daardoor bleef het lang wit in Helmond en hebben we de mooiste winterfoto’s voorbij zien komen. 


De verwarming draaide overuren, zeker in deze tijd van thuiswerken, terwijl honden juist genoten van de knisperende sneeuw onder hun pootjes. Landelijk gezien was het al zo’n twee jaar geleden dat er een dergelijk sneeuwdek gelegen had. Hoe anders zijn de weersvoorspellingen voor aankomend weekend. Met 18 graden en een zonnetje zal het als een onverwachtse en acute start van de lente aanvoelen. Waarschijnlijk worden deuren en ramen massaal opengezet en zal menigeen wel opnieuw buiten vertoeven. Een enkele enthousiasteling steekt misschien wel de vuurkorf en/of barbecue aan. Dit wordt opnieuw genieten van het prachtige weer, hetzij op een andere manier.


Deze weersomslag geeft niet alleen aan hoe wisselvallig ons Nederlandse weer is, maar geeft ook hoop. Aan alles komt een eind en elk eind staat voor een nieuw begin. En dat nieuwe begin is precies waar de krokus symbool voor staat. Het is niet voor niets dat je juist nu deze bloemen overal tegenkomt. Geniet van het lenteweer!


F | Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 708 keer bekeken

X
X