Biljartvereniging Soos55 zoekt nieuwe leden

Biljartvereniging Soos55 zoekt nieuwe leden
Gepubliceerd op: 2 december 2021 9:44

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT Soos55 is een biljartvereniging voor iedereen die een passie heeft voor biljarten. Ongeacht het niveau, geslacht of komaf, iedereen is welkom. Bij Soos55 draait het om de gezelligheid van samen een balletje te stoten en bij te buurten. De vereniging bestaat zoals de naam al zegt, sinds 1955 en heeft sindsdien de nodige omzwervingen gehad qua thuisbasis. De laatste tijd zijn ze echter naar volle tevredenheid gevestigd in Café De Karper aan de Walvisstraat, waar de biljarters elke maandagmiddag spelen.

Gezelligheid troef
Eduard en Sjaak staan ons te woord en vertellen enthousiast: “Het is ontzettend leuk om in een informele sfeer te biljarten. Je best doen om de bal zo goed mogelijk aan te spelen, maar zonder de ‘driften’ om per se de beste te willen zijn. Het zorgt voor ontspanning en leuke sociale contacten. We schrijven zelf onze scores en hebben een heel fijne band onderling. We spelen veelal libre, maar er zijn ook leden die driebanden. Elke maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur spelen we minimaal 2 partijen, al naar gelang hoeveel leden/spelers aanwezig zijn.”

Nieuwe aanwinsten
Soos55 verwelkomt graag nieuwe leden. “Door de afgelopen coronaperiode is ons ledental helaas wat uitgedund. Daarnaast vinden we het erg jammer dat andere biljarts, in bijvoorbeeld wijkhuizen en verzorgingscentra, veelal verdwenen zijn. We houden onze hobby graag levend.” Iedereen is dan ook welkom om op maandagmiddag eens langs te komen bij Café De Karper. De mannen leggen uit: “Je mag ook best een keer eerst sfeer komen proeven. Je hoeft niet direct lid te worden van onze club. En wil je graag mee gaan biljarten met ons? Dan ben je van harte welkom!

Iedereen mag meedoen, of je nu een goede biljarter bent of niet. Als je het maar leuk vindt om te spelen, dat is het enige wat nodig is. Wij hebben geen ballotagecommissie ofzo”, grapt het tweetal. “Het gaat echt om het plezier in het spelen en de gezelligheid samen.”


Dit nieuwsbericht is 483 keer bekeken

X
X