Bijzonder sportproject start op vier locaties

Gepubliceerd op: 23 mei 2019 11:39
Gewijzigd op: 23 mei 2019 17:27

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op vrijdag 17 mei jl. opende wethouder Harrie van Dijk op de Antoon van Dijkschool de eerste van vier bijzondere sportruimtes. Deze E-fitzones zijn ingericht met verschillende digitale gamesporten, speciaal bedoeld voor jongeren en jongvolwassen met een licht verstandelijke beperking. Deze groep structureel in beweging krijgen is een hele uitdaging, maar als sporten op gamen lijkt, lukt dat heel goed, gewoon omdat het leuker is.

Het initiatief voor dit speciale sportaanbod ligt bij de Antoon van Dijkschool, stichting ORO en Bundelzorg en wordt van harte ondersteund door Stichting JIBB+ en Embedded Fitness. ORO richt op twee locaties een E-Fitzone in ((Kromme Haagdijk en Van Speijklaan). De E-Fitzone van Bundelzorg is bij woonzorgcentrum Keyserinnedael van de Zorgboog.

“Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is sporten niet vanzelfsprekend”, zegt Ad van den Brand, projectleider bij ORO, “gewoon omdat het soms te duur is om naar een sportschool te gaan of omdat ze geen interesse hebben. Sommigen gamen veel, dat kan lekker thuis. We hebben samen gezocht naar een manier om sporten en gamen te combineren. Met de apparatuur van Embedded Fitness gaat dat heel goed samen. Spelenderwijs blijven ze in beweging.” Jibb+ gaat de medewerkers van de Antoon van Dijkschool, ORO en Bundelzorg leren hun cliënten op een goede manier te begeleiden. Embedded Fitness zorgt regelmatig voor uitwisseling van apparaten en nieuwe games. Voor alle partijen draait het om samenwerking, het vernieuwen en testen van een verleidelijk sportaanbod én de uitdaging om een doelgroep die niet sport structureel in beweging te krijgen en te houden. Goed begeleide E-fitness activiteiten blijken daar zeer geschikt voor.

Voor meer informatie: www.embeddedfitness.nl

Foto: Robert Verboon
Tekst: Aldi van Lierop


Dit nieuwsbericht is 170 keer bekeken

X
X