Bijeenkomst maculadegeneratie

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 15:35

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND/EINDHOVEN
Maculadegeneratie (MD) is de meest voorkomende oorzaak van slechtziendheid in Nederland en de westerse wereld. Naar schatting loopt één op de vijf zestigplussers de kans deze oogaandoening te krijgen.

Ondanks dit hoge aantal is de bekendheid van deze oogaandoening laag. Maar wie met maculadegeneratie te maken krijgt, heeft opeens een leven vol obstakels. Dat wat eerder vanzelfsprekend leek, zoals het kunnen zien van de personen van wie je houdt, behoort plots tot het verleden.

Ook praktische zaken zoals het besturen van de auto, het lezen van een boek, of het doen van de administratie, worden nagenoeg onmogelijk. Dit slechte zien wordt veroorzaakt door de aantasting van lichtgevoelige cellen in het centrum van het netvlies, de macula.

Maculabijeenkomst vanuit de Maculavereniging
De Maculavereniging is de patiëntenvereniging van mensen met maculadegeneratie. Zij biedt hen ondersteuning en behartigt hun belangen. Een van de activiteiten van de vereniging is het organiseren van maculabijeenkomsten op diverse plaatsen in het land. Voor Helmond en omstreken is er iedere derde woensdag van de maand een MD-bijeenkomst in Eindhoven, van 14.00 tot 16.00 uur bij Archipel Gagelbosch, Gagelbosplein 200. De bijeenkomstenzijn informeel. Lotgenotencontact staat centraal, maar daarnaast zal iedere bijeenkomst ook een interessant onderwerp hebben. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 18 januari.

Aanmelden kan via: henrikelangenberg@gmail.com of 06 - 39 75 33 35.
Gagelbosch is vanaf station Eindhoven te bereiken met de buslijnen 15,18, 19 en 319.


Dit nieuwsbericht is 70 keer bekeken