‘Bij de Samenloop sta ik stil bij hoeveel geluk ik heb gehad’

Gepubliceerd op: 6 september 2018 11:00
Gewijzigd op: 5 september 2018 15:12

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Tijdens de Samenloop voor Hoop in Helmond wandelen mensen 24 uur voor kankeronderzoek. Daarbij staat de beleving centraal: samen lopen, samen zingen, samen stilstaan bij je naasten, samen een topprestatie neerzetten.
Hilde van Brakel kent het gevoel als geen ander, ze loopt op 29 en 30 juni 2019 alweer voor de vijfde keer mee. Wie ook mee wil doen, is welkom op de inloopavond op 12 september.

‘Toen ik een knobbeltje voelde in mijn borst, wist ik instinctief meteen: dit is niet goed’, vertelt Hilde van Brakel. Nog geen 40 jaar oud is ze, als ze de diagnose kanker krijgt. Haar kinderen zijn dan 8 en 10 jaar oud.

Er komt een enorme vechtlust naar boven bij Hilde. ‘Ik wist niet dat ik dat in me had, maar dat gebeurt gewoon.’ Hilde’s borst wordt geamputeerd, ze krijgt chemotherapie, bestraling, haar eierstokken worden verwijderd en ze slikt tien jaar lang tal van pillen. ‘Het is een lange weg geweest’, vertelt ze. ‘Maar ik ben niet boos dat ik het gekregen heb, ik ben dankbaar dat ik er nog ben!
ik sta nu wel anders in het leven en probeer maximaal te genieten van de mooie dingen’, vertelt ze. ‘Ik heb in mijn omgeving ook gezien dat het heel anders af kan lopen, een vriendin van me is helaas overleden.’

Al heeft de kanker zeker zijn sporen achter gelaten. ‘Ik heb veel minder energie.’ Dat ze na de Samenloop voor Hoop een paar dagen enorm moe is, dat maakt haar niets uit. ‘Ik zal kankeronderzoek áltijd blijven ondersteunen. Zó veel mensen krijgen er mee te maken en er zijn nog zoveel stappen te maken.’ Hoe mooi het ook is, met een enorme groep samen lopen, dat ene doel voor ogen, confronterend is het ook. ‘Ik sta er dan altijd wel even extra bij stil: ik ben er nog. En soms komt die tijd dan ook wel helemaal terug, die gevoelens van doodsangst raak je denk ik nooit meer helemaal kwijt. Maar ik ben vooral dankbaar voor de tweede kans die ik gekregen heb.’

Informatiebijeenkomst

Wie mee wil lopen met de Samenloop voor Hoop of meer informatie wil, is van harte welkom bij de informatiebijeenkomst op woensdag 12 september om 20.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine op het HAC-terrein (sportpark Molenven) dit is ook de locatie waar de lustrumeditie van het evenement gehouden wordt.
De totale opbrengst van de Samenloop voor Hoop komt voor 90% ten goede aan het KWF Kankerbestrijding en voor 10% aan het Inloophuis de Cirkel. Zie ook: www.samenloopvoorhoop.nl. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: teams@svhhelmond.nl


Dit nieuwsbericht is 590 keer bekeken

X
X