Bij Cultimondo staan sport, kunst en cultuur centraal

Gepubliceerd op: 18 september 2020 9:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Suytkade: Op Hemelvaartsdag vindt steevast elk jaar de Franse Markt plaats. Struinen tussen de kraampjes en genieten van muziek op deze voor velen vrije dag. Maar het evenement maakt vanaf 2021 plaats voor een nieuw spektakel: Cultimondo. De organisatie achter dit evenement heeft besloten om de naam van de Franse markt aan te passen. “Het evenement is voortaan véél meer dan een Franse Markt.”

Cultimondo

Peter de Fockert en Niek de Groot van Soet op Suyt, beide lid van de organisatie achter de Franse Markt, Soet op Suyt, vertellen waarom de naamswijziging plaatsvindt. Niek begint: “De naam Franse Markt dekt de lading niet meer. We merken dat we steeds meer van het Franse af gaan wijken. Door de naam aan te passen krijgen we als organisatie meer vrijheid.” Zij vertellen dat Cultimondo voornamelijk de focus legt op kunst, jeugd en cultuur. “We willen dat de Helmonder er kan proeven van diverse culturen, maar ook dat er iets te beleven valt.”

Jeugd en Annatheater

Het doel is om van Cultimondo een evenement te maken waar een platform wordt geboden aan ‘de Helmonder’. Sport, kunst en cultuur: alles is welkom. Het evenement zou dit jaar plaats vinden, maar door het Coronavirus ging dit helaas niet door. Ondanks dat, is er goed nieuws. “De editie van volgend jaar is nu al groter dan dit jaar”, zegt Peter. De focus op kunst en cultuur is groter. “Het Annatheater gaat een grotere rol spelen tijdens Cultimondo en ook de jeugd wordt er meer bij betrokken. We zijn al in gesprek met scholen om te bekijken hoe we hen kunnen betrekken bij het geheel.”

‘Voorinschrijvingen gaan hard’

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de komende editie die op 13 mei 2021 gehouden zal worden op het terrein van de Cacaofabriek. De voorinschrijvingen zijn begonnen en Soet op Suyt is hard aan het werk om te zorgen dat volgend jaar alles in orde is. De organisatie ziet elk jaar de bezoekersaantallen stijgen en vertrouwt er op dat Cultimondo een groot succes gaat worden. “Al diverse bands en artiesten hebben toegezegd dat ze komen en de voorinschrijvingen gaan voorspoedig.” Op Hemelvaartsdag lopen er gemiddeld 200 vrijwilligers rondom De Cacaofabriek. “Vrijwilligers en sponsoren zijn áltijd welkom”, aldus de organisatie.

Cultimondo vindt plaats op Hemelvaartsdag 13 mei 2021. Nadere informatie over het evenement wordt er zijner tijd bekend gemaakt.

Franse Markt 2019. F Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 170 keer bekeken

X
X