Bibliotheken gesloten, ook reserveren en afhalen niet meer mogelijk

Gepubliceerd op: 18 maart 2020 11:37

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen zetten we ook als Bibliotheek Helmond-Peel ons in om de  verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Dit ter bescherming van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. 

De Bibliotheek heeft daarom helaas moeten besluiten om al haar vestigingen te sluiten t/m 6 april. Dit geldt voor de vestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren en ook alle Bibliotheken op school. Ook VVV Helmond en Lunch- en Leescafé De Bieb, beide gevestigd in de Bibliotheek Helmond,  zijn t/m 6 april gesloten. Ook alle activiteiten zijn t/m 6 april geannuleerd.

Boetevrij
Onze Bibliotheken zijn sinds jaren al boetevrij. Het is dan ook niet nodig om materialen in te leveren. Bovendien zorgen wij ervoor dat de uitleentermijn verlengd wordt tot na 6 april. Je kunt dus wachten met inleveren tot de Bibliotheken weer geopend zijn.

Gereserveerde boeken
Heb je een boek gereserveerd? We bewaren het voor je tot we weer open zijn. Helaas hebben we ook onze reserveer en ophaal service met onmiddellijke ingang moeten beëindigen.

Lezen kan altijd!
Hoewel we allemaal de komende tijd meer aan huis gebonden zijn is het niet nodig om je te vervelen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld leuke voorleesfilmpjes op www.jeugdbibliotheek.nl/voorleesfilmpjes  die je na inloggen met je bibliotheekpas kunt bekijken. Voor jeugd en volwassenen zijn er de e-books op www.onlinebibliotheek.nl We werken momenteel aan een speciale pagina  met lees- en studietips voor de jeugd die nu thuis zit. Later vandaag te vinden via onze jeugdpagina www.bibliotheekhelmondpeel.nl/jeugd

Nu extra luisterboeken voor leden én niet-leden
We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd aan de gratis LuisterBieb app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Vragen
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Online blijven we bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk te reageren. www.bibliotheekhelmondpeel.nl/contact  

F Wim van den Broek


Dit nieuwsbericht is 170 keer bekeken

X
X