Bibliotheek organiseert netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden

Gepubliceerd op: 18 april 2019 15:50

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Bibliotheek Helmond organiseert samen met de stichting DeBroekriem een meet-up voor werkzoekenden. Samen met andere werkzoekenden gaan deelnemers aan de slag om het cv te verbeteren, tips te delen en te netwerken.

“De bibliotheek verandert steeds meer in een ontmoetingsplek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zo zijn er tegenwoordig allerlei cursussen en trainingen en daarom vinden we het ook geweldig dat we vanuit DeBroekriem nu ook bijeenkomsten bij de bibliotheek kunnen organiseren”, aldus Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem. Sonja Trapman organiseert de netwerkbijeenkomst vanuit de bibliotheek: “Ondanks dat ik als bibliotheekmedewerker geen expert ben op het gebied van loopbaancoaching, vind ik het leuk om inwoners uit Helmond te helpen. Tijdens de netwerkbijeenkomst heb ik verschillende werkvormen en gaan de deelnemers vooral onderling met elkaar aan de slag. Hopelijk gaat iedereen naar huis met één of twee nieuwe netwerkcontacten en concrete tips om het cv te verbeteren”.

Vaak is solliciteren een eenzaam proces. Werkzoekenden zitten veelal in hun eentje thuis achter de pc naar vacatures te zoeken. Tegenwoordig is het echter belangrijk om actief te netwerken. Dankzij de netwerkbijeenkomsten van DeBroekriem bij de bibliotheek kunnen werkzoekenden hun netwerk vergroten en direct hun sollicitatievaardigheden verbeteren.

De tweede meet-up staat gepland op woensdag 1 mei van 10.15 tot 11.45 uur in de bibliotheek van Helmond.

Tijdens deze inspirerende netwerkbijeenkomst ga je samen met andere deelnemers aan de slag om je zichtbaarheid op sociale media te verbeteren. Je leert je online profiel te verbeteren en je netwerk uit te breiden, zodat werkgevers je makkelijker kunnen vinden. Dit alles natuurlijk met als doel uitgenodigd te worden voor een gesprek.Wil je je aanmelden of heb je vragen? Kijk dan op de website van de bibliotheek Helmond via https://helmondpeel.op-shop.nl/


Dit nieuwsbericht is 207 keer bekeken

X
X