Bibliotheek Helmond-Peel gaat weer open

Gepubliceerd op: 20 mei 2020 11:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: We zijn erg blij dat we vanaf maandag 18 mei de deuren van onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer mogen en kunnen openen! We kijken er naar uit om onze leden weer persoonlijk te mogen verwelkomen. Voorlopig hebben we aangepaste openingstijden. De Bibliotheek Helmond is geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De Bibliotheken in Asten, Deurne en Someren zijn geopend van maandag t/m vrijdag 11.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn alle Bibliotheken gesloten.

Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, zijn we vanaf nu de ‘1,5meterbibliotheek’. We hebben de Bibliotheken zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de Bibliotheek te bezoeken. De Bibliotheek is alleen open voor leden en voor het zelfstandig uitlenen, lenen en inleveren. Onze leestafels zijn nog gesloten en ook de werkplekken kunnen nog niet gebruikt worden.  www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Reserveren - Lenen – Inleveren

Wil je jouw bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk houden voor jouw en onze veiligheid? Reserveer zoveel mogelijk vooraf. Tijdschriften kun je alleen maar lenen als ze vooraf door jou gereserveerd zijn. Je kunt ook nog steeds verrassingstasjes aanvragen via de AfhaalBieb. Je krijgt van ons bericht als er een gereserveerd boek of een verrassingstasje voor je klaarstaat.

Heb je nog materialen thuis liggen? Je kunt ze nu weer inleveren. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM 72 uur apart gehouden. Daarna worden ze door onze medewerkers van je bibliotheekpas gehaald. Alle geleende materialen zijn door ons automatisch verlengd tot en met 1 juli. Nieuwe uitleningen mag je ook extra lang thuishouden.

Een veilig en prettig bezoek aan de Bibliotheek

• Kom niet naar de Bibliotheek met verkoudheidsklachten of als iemand thuis dergelijke klachten heeft

• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek

• Kom bij voorkeur alleen of met maximaal 1 ander persoon

• Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene zijn. Let op: ook hier mogen maximaal 2 personen uit één huishouden tegelijk naar de Bibliotheek komen.

• Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, een mandje gebruiken is verplicht

• Neem je bibliotheekpas mee; je leent met zelfbediening

• Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek

• Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op

F Bibliotheek Helmond-Peel


Dit nieuwsbericht is 160 keer bekeken

X
X