Bibliotheek blijft open

Bibliotheek blijft open
Gepubliceerd op: 2 december 2021 10:00

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND | REGIO Vanaf zondag 28 november gelden landelijk nieuwe coronamaatregelen. Bibliotheken zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en kunnen daarom ook na 17:00 uur open blijven als zij dat noodzakelijk vinden. In Bibliotheek Helmond blijven de openingstijden ongewijzigd, iedereen kan nog steeds op dinsdag- en donderdagavond in de bibliotheek terecht tot 19.00 uur.

We willen daarmee bijvoorbeeld ruimte bieden aan jongeren en hen de kans geven om te studeren op een veilige en rustige plek. En natuurlijk is iedereen welkom, ook gewoon om boeken te komen uitzoeken. Voor de overige bibliotheken vervalt de komende weken de avondopenstelling: op dinsdag in Deurne en vrijdag in Asten en Someren. Deze bibliotheken sluiten om 17.00 uur. De overige openingstijden blijven gelijk. In onze vestigingen is vanaf 13 jaar een mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht en bezoekers moeten een winkelmandje gebruiken; zo weten we dat er niet teveel bezoekers binnen zijn.

De Bibliotheek in Helmond is ook open op zondag van 12.00 tot 16.00 uur en is dus 7 dagen per week geopend. Ook op zondag is er rust en ruimte om een krant of tijdschrift te komen lezen, de werkplekken te gebruiken of boeken en DVD’s te lenen. Ook VVV Helmond is geopend en elke week zijn er leuke activiteiten in de bieb.

Grote CD-verkoop
Op zondagmiddag 5 december is er een grote verkoop van afgeschreven cd’s. De Bibliotheek Helmond-Peel is gestopt met het uitlenen van CD’s, omdat daar bijna geen vraag meer naar was. Maar de muziekliefhebber kan zondag komen struinen tussen 2000 cd’s en wellicht zitten er echte juweeltjes voor je tussen. Prijs € 1,- per stuk.

Andere activiteiten
Alle activiteiten in de bibliotheek hebben een educatief karakter voor diverse doelgroepen. Die activiteiten gaan overdag door, tot uiterlijk 17.00 uur. Daarmee houden we de lijn aan die er gevolgd wordt in de rest van de maatschappij. Dit betekent dat de cursussen, digiwijzer-spreekuren (voor onder andere hulp bij de corona-qr-code), voorlezen, Boekjes & Babbels, TechLab-activiteiten etc. overdag doorgaan. Bij activiteiten wordt rekening gehouden met voldoende afstand tussen de bezoekers.
www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Bibliotheek blijft open

Dit nieuwsbericht is 440 keer bekeken

X
X