BGENDA speelt op PodiumTwee
van Kasteeltuinconcerten

BGENDA speelt op PodiumTwee van Kasteeltuinconcerten
Gepubliceerd op: 15 juli 2022 10:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Op 15 juli heeft BGENDA een leuk optreden bij de Kasteeltuinconcerten in Helmond. Twee keer een uur optreden, te weten van 19.30 tot 20.30 uur en van 21.30 uur tot 22.30 uur.

BGENDA bestaat sinds 2017 en komt uit Helmond en omgeving. BGENDA is een Bluesband en speelt hele mooie, bekende bluesnummers, maar is ook een coverband die de grootste hits van de jaren 70 en 80 en nog veel meer speelt. De vijf muzikanten delen samen hun passie voor muziek en willen daarmee hun publiek vermaken. Hun enthousiasme is zodanig dat ze van geen ophouden weten. Hun motto is nog steeds: ‘What you see, is what you get’, dus geen computers of midi, maar gewoon echt live! 

Even voorstellen
Ad Kersten is steelgitarist; hij heeft zelf gitaar leren spelen. Hij heeft in diverse bands gespeeld. Hij vertelt: “Aanvankelijk imiteerde ik de pedal steel guitar op een gewone elektrische gitaar en op mijn 27e heb ik mijn eerste steel gekocht.

Vanaf dat begin ben ik helemaal weg van dit fantastische instrument, waarbij je zonder onderbrekingen van een akkoord naar een willekeurig ander akkoord kunt overgaan. Ik hou van bluesy-jazzy muziek, waarin veel plaats is voor harmonieën en mooi akkoordenwerk. Ik vind dat op een pedal steel schitterend klinken.

Petry Martens is lead zangeres; haar eerste kennismaking met muziek waren de pianolessen waarna het zingen toch ook heel belangrijk werd. Na een zangopleiding van 3 jaar heeft ze de opleiding afgesloten met een single. Ze heeft meegedaan met de Soundmixshow, waar ze de eerste prijs behaalde. Daarna heeft ze in diverse bands gespeeld en is ook een tijdje als solo-zangeres actief geweest onder de naam Petty Wood. Ze heeft in die tijd diverse prijzen gewonnen in landelijke en regionale talentenjachten. Als de helft van het duo Sjonnie en Anita heeft ze diverse successen behaald. Het duo kwam regelmatig op tv bij diverse programma’s. Momenteel is ze naast BGENDA ook nog steeds actief als solo-zangeres.

Peter Martens is drummer; muziek is zijn dagelijkse kost. Hij vertelt: “Thuis ben ik opgegroeid met mooie muziek van bekende en onbekende bands. Mijn eerste serieuze band was een progressieve rockband ‘White Pink’ met veel leuke optredens. Daarna nog in verschillende bands gespeeld en 2017 een nieuwe uitdaging bij BGENDA met een mooie muziekkeuze.

Peter Verberne doet basgitaar & backing vocals; hij kwam in 1973 in aanraking met de muziek van Deep Purple (nog steeds behorend tot de favorieten). Pas op 19-jarige leeftijd begon hij met klassieke gitaar en muziektheorie. Even later volgde de basgitaar en dat instrument is uiteindelijk gebleven, hoewel hij thuis meer achter de toetsen zit, met dank aan de pianolessen toen hij 7 was. Ook Peter heeft in diverse bands gespeeld. Jerry Vermeer doet gitaar & vocals; hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Canada, speelde professioneel ijshockey in Eindhoven en is al jaren actief bezig in de muziek. Hij speelt bij BGENDA pop, rock en blues!

Wat maakt optreden zo leuk?
“Het publiek laten genieten van muziek die wij mooi vinden. Met onze eigen geluidsinstallatie en vaste geluidsman is de ‘sound’ ook dik voor elkaar. Het samen maken en brengen van onze eigen arrangementen op basis van de instrumenten die we hebben, is erg leuk om te doen. Daarnaast kunnen we het samen heel goed vinden.

Wat kunnen mensen verwachten op 15 juli?
“Mooie muziek met de grootste hits van de jaren ‘70 & ‘80 en mooie bekende bluesnummers, maar ook minder bekende nummers. We gaan niet voor platgetreden paden. Dus als bij u/jij of jullie het weekend begint met het op de bank zitten of voor de tv, spring dan op de fiets naar de Kasteeltuinconcerten in Helmond en dans mee op de muziek van BGENDA, luisteren kan ook natuurlijk.”

 


Dit nieuwsbericht is 114 keer bekeken

X
X