Bezoek wethouder Van Dijk aan Jobfactory en de Bundertjes

Bezoek wethouder Van Dijk aan Jobfactory en de Bundertjes
Gepubliceerd op: 17 juni 2021 9:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Maandagochtend 14 juni bracht wethouder van Dijk een bezoek aan de twee dagbestedingslocaties van SMO Helmond: de Jobfactory en zorgtuinderij de Bundertjes. Op deze locaties vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding.

“Eindelijk kan het weer! Ik vind het zo belangrijk dat ik niet vanuit mijn ‘ivoren toren’ werk, maar contact houd met mensen. Gewoon informeel, voelen en sfeer proeven. Zo doe ik inspiratie op en weet ik wat er speelt.” Wethouder Van Dijk begon met een rondleiding door de Jobfactory.

Eén van de deelneemsters leidde hem rond. “De Jobfactory is gewoon open gebleven het afgelopen jaar”, vertelde ze hem. “Ik ben heel blij dat ik hier terecht kan. Ik moet er niet aan denken dat ik thuis had moeten blijven, want dan gaat het meteen een stuk minder goed met me. Ik heb echt structuur nodig van het werk, dan gaat het weer veel beter. Mijn collega’s zijn het allerleukste. Iedereen heeft een rugzak en we hebben veel steun van elkaar en van de werkbegeleiders.”

Bezoek wethouder Van Dijk aan Jobfactory en de BundertjesF | SMO Helmond


De productieafdeling, de creatieve afdeling en de timmerwerkplaats werden samen uitgebreid bekeken en besproken. In de keuken mocht de wethouder zijn schort aantrekken om samen met de deelnemers een lunch te bereiden. “Ik vind het heel waardevol om op deze manier met de mensen in contact te komen. In plaats van in overleg vanuit beleid te praten, komt zo het menselijke aspect naar voren en hoor ik wat deze mensen meemaken en hoe dat voor ze is”, gaf de wethouder aan.

In de keuken werd uitgelegd dat gezond eten voor mensen met een klein budget vaak duur is. In de Jobfactory worden daarom sinds kort verse kant-en-klare maaltijden bereid, die in de Super Sociaal (supermarkt voor de minima) op de Engelseweg zeer voordelig worden verkocht. “Heel belangrijk, want deze doelgroep wordt steeds groter”, aldus wethouder Van Dijk.

In zorgtuinderij de Bundertjes werd wethouder Van Dijk rondgeleid door één van de vrijwilligers. De kassen, waar groentes in worden verbouwd, de bijenkorven, de dieren en de toekomstige pluktuin werden bezocht. Ook kreeg de wethouder uitleg over hoe de Bundertjes omgaat met duurzaamheid, de onbespoten gewassen en het recyclen van materiaal uit de natuur.

Een medewerkster van SMO gaf uitleg over de manier van werken. “We gaan altijd uit van de talenten van onze deelnemers. Hier werken mensen die de hele dag door hun toegevoegde waarde laten zien, maar die wordt niet herkend door de maatschappij”, vertelde zij. Ook de samenwerking met het GGZ en het Leger des Heils werd besproken.


Dit nieuwsbericht is 406 keer bekeken

X
X