Bewonder het werk en leven van Lucas Gassel

Gepubliceerd op: 1 april 2020 12:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Helaas is op dit moment de expositie van Lucas Gassel in museum Helmond gesloten, maar niet getreurd. Rondom de expositie van Gassel, Kun je in Helmond diverse dingen beleven rondom de schilder. Zo heeft Helmonder Marlon Tielemans (59) diverse kijkkisten ontworpen die nu te zien zijn in de stad.

De heer Tielemans is zelf docent beeldende vormgeving en beeldend kunstenaar en heeft, als onderdeel van het Lucas Gassel jaar, deze kijkkisten mogen ontwerpen. Deze kleine kunstprojecten zijn samengesteld met alledaagse voorwerpen. “De kijkkisten zijn geïnspireerd op verschillende schilderijen van Lucas Gassel. Ik heb de onderwerpen en thema’s hiervan verbeeld naar de kijkkisten. Naast de kisten zit er een paneeltje langs met een toelichting op het werk. Zo kun je het leven en werk van Lucas Gassel bewonderen.”

In totaal zijn er negen kijkkisten verspreidt door het centrum van Helmond. “Je kunt ze vinden op de Markt, de Ameidestraat en in het Ketsegangske. Ze staan tentoongesteld in de etalages van lege panden. Het geheel ziet er erg mooi uit en ze zijn openbaar: voor iedereen toegankelijk dus!”, aldus de trotse Helmonder. De kisten zijn tot begin juni te zien, maar Marlon hoopt dat dit nog verlengt zal worden.

Lucas Gasselroute

Die kisten staan op plekken waar je langs komt als je de Lucas Gassel stadswandeling maakt. Deze audiotour kun je ook downloaden zodat je hem zelf te wandelen. Via de app ‘Echoes’, welke je gratis kunt downloaden, kun je van begin tot eind genieten van een unieke geluidsbelevenis.

Meer informatie over dit project en de audiotour vind je op www.lucasgassel.nl/


Dit nieuwsbericht is 159 keer bekeken

X
X