Beweegtuin Helmond-Oost nadert voltooiing

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 13:37
Gewijzigd op: 6 mei 2020 11:41

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Helmond: De beweegtuin in Helmond-Oost is bijna klaar. Door een financiële toezegging van de gemeente Helmond kan het laatste deel - een overkapping over de beweegtoestellen - worden gerealiseerd. De initiatiefnemers van de beweegtuin, wijkraad Helmond Oost en Sportvereniging Swift verwachten dat de beweegtuin in juni klaar is.

De beweegtuin in Helmond Oost is de vierde in Helmond. In de Leonardusbuurt, Helmond West en bij Vitaliek zijn al langer beweegtuinen. Deze worden intensief gebruikt. De beweeglessen worden georganiseerd door de buurtsportcoach van Jibb+.  “De beweegtuinen bieden de inwoners van Helmond Oost en de omliggende wijken een plek om samen te bewegen in de buitenlucht. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de mensen maar zorgt ook voor nieuwe ontmoetingen en gezelligheid”, geeft Gerard Feijen lid van Wijkraad Helmond Oost aan. Uit ervaringen van de beweegtuinen in Helmond blijkt dat we hiermee vooral mensen bereiken die nu niet of nauwelijks sporten omdat de drempel daarvoor te hoog is.

Uitvoering geven aan Wijkontwikkelingsplannen

Voor Helmond Oost is in 2020 een Wijkontwikkelingsplan (WOP) vastgesteld. In dit WOP staan diverse aandachtspunten benoemd voor de wijk. “Nu het plan klaar is, is het zaak dat we hiermee ook aan de slag gaan. Deze beweegtuin sluit hier perfect op aan”, aldus wethouder Gaby van den Waardenburg. De beweegtuin komt op het terrein van Swift. De beweeglessen worden verzorgd door de buurtsportcoach van Jibb+. Deze kent de wijk goed en kan verbindingen leggen met andere partners in de wijk.

Feestelijke opening

De beweegtuin is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Kruisvereniging, Rabobank, Steun Welzijnszorg, Coovels Smits en het Ondernemersfonds. Zodra de beweegtuin klaar is, wordt deze feestelijk geopend. Maar zoals bij zoveel andere activiteiten, moeten we ook hier rekening houden met de maatregelen omtrent de coronacrisis. “Hoe we dat precies gaan doen, weten we nog niet. Maar we laten deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan”, besluit Feijen.

F Jibb+


Dit nieuwsbericht is 523 keer bekeken

X
X