Bekendmaking Prins Briek XLVII en Prins Briekske der Keiebijters

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 11:07

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Zaterdag 18 januari maken de Keiebijters op het plein voor het kasteel van Helmond bekend wie Prins Briek XLVII is. Deze middag start om 13.30 uur.

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek XLVII hartelijk welkom heten in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Dit jaar met het motto ‘Oit de Kunst.!’.

Winnaar Hints- en Prinseroaje

Iedereen die in de afgelopen weken heeft meegedaan aan het Hints- & Prinseroaje 2020 en de prins goed hebben geraden, kunnen in de prijzen vallen. De kersverse Prins Briek maakt de hoofdprijswinnaar bekend. Deze winnaar gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.

Keiebijters Kletstoernooi

Aansluitend houdt Prins Briek XLVII zijn receptie in Hoftempel West-Ende, waar iedereen de

gelegenheid heeft hem te feliciteren. ’s Avonds gaat het befaamde Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. Verdeeld over drie avonden stappen twaalf kletsers in de ton om te strijden om de titel Opperkletsmajoor 2020. Alle KeieKletsavonden zijn uitverkocht.

Bekendmaking Prins Briekske

Zondagmiddag 19 januari is het de beurt aan de jeugd. Om 14.00 uur start in Hoftempel West-Ende het jeugdevenement, dit jaar in de vorm van ‘Kiezelkeikes got Talent’. Deze talentenjacht leidt tot de climax van wie dit jaar de jeugd voorgaat als Prins Briekske der Keiebijters. Entree is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.


Dit nieuwsbericht is 322 keer bekeken

X
X