Behoud HVV Helmond

Gepubliceerd op: 24 april 2020 15:00
Gewijzigd op: 24 april 2020 13:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Helmond-West

Helmond: In 2017 heeft de Helmondse gemeenteraad de ‘visie op amateurvoetbal' vastgesteld. Dat heeft onder meer tot gevolg dat de gemeente streeft naar zes sportparken, wat betekent dat de sportparken in de Warande en Houtsdonk worden afgestoten.

Sportpark Houtsdonk heeft vier voetbalvelden. Het complex is deels eigendom van voetbalclub HVV en deels van de gemeente. HVV beschikt over 14.250 m2 met daarop het hoofdveld, kantine, kleedaccommodaties en een trainingsgebied. Het overige terrein is van de gemeente Helmond.

November vorig jaar hadden RKPVV, de vereniging die is gehuisvest op Sportpark de Warande, en HVV Helmond de mogelijkheid om samen verder te gaan als één club, maar kwamen hier samen niet uit. Per 1 juli aanstaande zijn de huurcontracten van zowel sportpark de Warande als Sportpark Houtsdonk beëindigd. Bij ongewijzigd beleid zou dat een zware klap betekenen voor HVV.

Oplossingen

Volgens Hans de Mare van de PvdA is deze klap voor HVV onnodig en te voorkomen. In zijn notitie worden twee oplossingen gepresenteerd:

- De gemeente beëindigt de huur van veld 3, maar blijft veld 2 verhuren
- De gemeente verkoopt veld 2 aan HVV.

“HVV is voorstander van oplossing 1, maar staat er ook voor open om ook oplossing 2 in het overleg met de gemeente Helmond te betrekken”, aldus de PvdA-notitie. Volgens de notitie kan het sportpark niet gezien worden als gemeentelijk sportpark aangezien het overgrote gedeelte van de economische waarde van het park van HVV zelf is. De voetbalvereniging gebruikt de grond in overeenstemming met het bestemmingsplan.


Dit nieuwsbericht is 491 keer bekeken

X
X