Begin Kaartverkoop jubileumvoorstelling Toneelgroep Genesius

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 14:18

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Toneelgroep Genesius bestaat 120 jaar. Dit jubileum wil de toneelgroep vieren met een bijzondere toneelvoorstelling in Het Speelhuis. In de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar spelen zij een bewerking van de grandioze familievoorstelling Winnie de Poeh. Dit stuk is gebaseerd op de verhalen geschreven door A.A. Milne. De titel van het verhaal dat Genesius speelt is ‘Over Nietsdoen en andere Noodzaken’. Het gaat over vriendschap en verwachtingen, over avonturen en expedities, over partijtjes en cadeautjes, over teleurstelling en verdriet en nog meer essentiële dingen. Een stuk vol humor, beweging en spanning waarin zang en muziek een eigen plaats krijgen.

Familievoorstelling

Het stuk dat toneelgroep Genesius speelt wordt een echte familievoorstelling. Kinderen van drie jaar oud zullen er van genieten, maar ook de jeugd van 93 en ouder. Er gebeurt veel op het podium dat de aandacht van de jongste kinderen van het begin tot het einde zal vasthouden. De verhaallijn en de teksten zijn voor publiek van elke leeftijd goed te volgen. Het is een stuk met diepgang gekoppeld aan humor dat de oudere kinderen en volwassenen op het puntje van de stoel houden.

Regie

De spelers van Toneelgroep Genesius zijn al enige tijd hard aan het werk met het instuderen van het stuk dat zijn première krijgt op tweede kerstdag. De regie is in handen van Vincent van den Elshout. Het is de tweede keer dan Vincent de regie op zich neemt van een jubileumvoorstelling van Genesius. Twintig jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de regie van het prachtige Les Miserables. Het stuk werd destijds een enorm succes.

Vincent heeft een allround professionele ervaring als leraar, acteur en regisseur. Hij werkte aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en Utrecht. Verder werkte hij in Groot-Brittannië, Madrid, New York en nu in Brussel en Gent. Vincent heeft de regie gedaan bij toneelstukken van soms grote gezelschappen in Nederland, maar ook voor Maurice Hermans en Loes Luca.

Nieuwe traditie

Met dit familiestuk wil Genesius een nieuwe traditie starten; familievoorstellingen in de periode waarin mensen graag samen zijn. Eerst in de familiesfeer samen zijn en dan met zijn allen genieten van een mooie voorstelling in het prachtige Speelhuis. De première vindt plaats op 26 december 2019. Na de voorstelling van tweede kerstdag zal deze nog 6 keer gebracht worden. Twee keer zal dit een matineevoorstelling zijn. Bespreek het in je familie en maak er een bijzonder kerstcadeau van.

Kaarten voor deze bijzondere voorstelling zijn vanaf heden te reserveren bij Theater Speelhuis: www.theaterspeelhuis.nl


Dit nieuwsbericht is 93 keer bekeken

X
X