Beeldhouwers uit de regio delen hun proces

Gepubliceerd op: 13 april 2018 9:00
Gewijzigd op: 11 april 2018 12:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Centrum en binnenstad
Helmond: Beeldhouwers uit de regio delen hun proces waarin het verwijderen, weghakken, snijden en vegen letterlijk tot kunst is verheven.

Van 25 maart t/m 13 mei zal De Cacaofabriek in het teken staan van gummen. Gummen, gommen, wissers. De objecten zelf, maar ook de symbolische betekenis die samenhangt met de handeling van het wegvagen. Als goedmaker van fouten. Als het scheppen van een nieuwe kans.

'Open' atelier in het brugwachtershuisje

Het brugwachtershuisje zal in deze periode fungeren als atelier voor de discipline waarin het verwijderen, weghakken, snijden en vegen letterlijk tot kunst is verheven: beeldhouwen. Gedurende 7 weken kijken we mee over de schouder van een beeldhouwer uit de regio. De beschouwer ervaart dat er een nieuwe vorm ontstaat door materiaal weg te halen. Of zoals Michelangelo zei: "I work to liberate the forms imprisoned in the marble.”

Na afloop van deze werkperiode zullen de beeldhouwwerken gepresenteerd worden in De Cacaofabriek.

Deelnemende beeldhouwers

Op onderstaande dagen van 13:00 tot 17:00 kun je de volgende beeldhouwers in actie zien en ontmoeten in het brugwachtershuisje:
zondag: André van Veghel
maandag: Jan van de Pol
dinsdag: Marie Verhoeven
woensdag: Olaf Sijmens, Trudy van Loon en Jan Schriks
donderdag: Johan Smets
vrijdag: Jan Schriks
zaterdag: Trudy van Loon en Rama Khrebah

Het Open atelier is onderdeel van GUM.

Tot en met 13 mei is het thema GUM actief in De Cacaofabriek. Tijdens deze periode worden er onder de naam ‘Spraakmakend’ speciale rondleidingen aangeboden voor mensen met dementie en hun naasten. Ook worden er films geprogrammeerd zoals ‘Mam’ van Adelheid Roosen en ‘Michel, acteur verliest de woorden’ waarbij zowel Adelheid Roosen als Michel van Dousselaere na de film in gesprek gaan met het publiek. Pianist Reinbert de Leeuw komt in deze periode naar de popzaal om ‘Satie’ te spelen.

De Leeuw is heer en meester in het spelen van de juiste noten: overbodige noten worden door hem te allen tijde ‘weggegumd’ en derhalve weggelaten. In de GUM periode vinden er in De Cacaofabriek verschillende evenementen plaats die te maken hebben met het thema. Meer informatie over het Cacaofabriek-brede programma van GUM vindt u op

http://www.cacaofabriek.nl/gum

Dit nieuwsbericht is 167 keer bekeken

X
X