Beeldhouwers gezocht voor ‘open’ atelier brugwachtershuisje

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 12:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 14:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Van 25 maart t/m 13 mei zal De Cacaofabriek in het teken staan van gummen. Gummen, gommen, wissers. De objecten zelf, maar ook de symbolische betekenis die samenhangt met de handeling van het wegvagen. Als goedmaker van fouten. Als het scheppen van een nieuwe kans. Voor die periode is De Cacaofabriek op zoek naar beeldhouwers uit de regio, om ten minste 1 middag in de week atelier te houden in het brugwachtershuisje.

In de expositieruimte tonen 23 Nederlandse kunstenaars hun werk waarin het gebruik van de gum een grote rol speelt. Naast het werk van deze kunstenaars is de bizarre verzameling gummen van Paul Dirks (kunstenaar en initiator van deze tentoonstelling) te bewonderen. En er komt een boek uit over de ontwikkeling en impact van de gum, met werk van dichters en schrijvers die daar hun filosofische of artistieke blik op hebben losgelaten en werk van de deelnemende kunstenaars. Daarnaast zal ook het film- en popprogramma hier en daar aansluiten op het thema.

‘Open’ atelier in het brugwachtershuisje
Het brugwachtershuisje, dat sinds 1 december 2017 het verlengstuk vormt van De Cacaofabriek, zal in deze periode fungeren als atelier voor de discipline waarin het verwijderen, weghakken, snijden en vegen letterlijk tot kunst is verheven: beeldhouwen. Gedurende 7 weken kijken we mee over de schouder van een beeldhouwer uit de regio.

Meld je aan
We zoeken een of meerdere beeldhouwers uit Helmond en omstreken die gedurende 7 weken tenminste 1 middag per week atelier willen houden in het brugwachtershuisje en hun werkproces met de stad willen delen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden t/m 23 februari. Stuur een korte motivatie, een foto van jezelf en een foto van eerder werk naar brugwachter@cacaofabriek.nl. Eind februari zal er een selectie plaatsvinden. De commissie - bestaande uit Julienne Tullemans (programmeur expo bij De Cacaofabriek), Paul Dirks (initiator expositie GUM) en Jochem Otten (directeur De Cacaofabriek) - streeft naar diversiteit in kunstenaars en werkwijze.


Dit nieuwsbericht is 868 keer bekeken

X
X