Beeldbellen voor alle woongroepen van de Zorgboog

Gepubliceerd op: 16 april 2020 14:04
Gewijzigd op: 16 april 2020 10:04

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Omdat bewoners van de Zorgboog tijdens de coronacrisis geen bezoek mogen ontvangen, is gezocht naar een oplossing om hen te laten beeldbellen met hun familieleden/mantelzorgers. Dit is geen standaarddienst van de Zorgboog, maar door een belangeloze samenwerking met het Helmondse bedrijf E-Quest, Brainport Eindhoven, familieleden van bewoners en diverse andere particulieren en bedrijven is het gelukt om tot nu toe 65 tablets/laptops met videobelfaciliteiten te verzamelen. De apparaten worden vanaf woensdag 8 april geleverd aan alle woongroepen van de Zorgboog.

De tablets en laptops zijn uitgeleend aan de Zorgboog voor de duur van de coronacrisis. E-Quest heeft de tablets ingericht met videobelprogramma’s. Bewoners worden door een Zorgboogmedewerker geholpen met het opzetten van het videogesprek op een vooraf afgesproken tijdstip. Verder kunnen op de tablets ook luisterboeken worden afgespeeld.

Leonie Kuijpers, hoofd dagactiviteiten de Zorgboog: "In deze roerige tijden neemt de behoefte aan contact toe. Het is hartverwarmend om te ervaren dat er belangeloos door de omgeving een bijdrage wordt geleverd. Zoals de dochter van een bewoonster van de Zorgboog, Yvonne Ullrich-Derksen, die ter ondersteuning de website www.alleenisnietalleen.nl heeft opgericht en meegaat om de tablets en laptops op te halen. De firma E-Quest uit Helmond die alle aangeleverde tablets en laptops voorziet van de benodigde software en als helpdesk standby is. Brainport Eindhoven die vijftig tablets in bruikleen geeft met de optie tot schenking. En dan al die familieleden die gehoor geven aan de oproep om tablets ter beschikking te stellen. Wat kun je in een korte tijd veel realiseren. Een groot woord van dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt!"

v.l.n.r.: Yvonne Ullrich-Derksen, Luc Klumpers (E-Quest), Leonie Kuijpers (de Zorgboog), Bram van Eijk (E-Quest) en Wing Choi (E-Quest). F Zorgboog


Dit nieuwsbericht is 494 keer bekeken

X
X