Beëdiging luchtverdedigers in Helmond

Gepubliceerd op: 8 november 2019 10:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Afgelopen dinsdag werden op het terrein van De Cacaofabriek 45 luchtverdedigers van de Luitenant-Generaal Bestkazerne beëdigt. Door het afleggen van de belofte zijn zij nu volwaardig lid van de Krijgsmacht.

Het is voor het eerst binnen de historie van het DGLC dat er militairen buiten de kazerne werden beëdigd. Bij de ceremonie waren ook burgemeesters van omliggende gemeente aanwezig als ook enkele honderden collega-luchtverdedigers en familie.

De Koninklijke Landmacht wil haar organisatie zichtbaar laten zijn voor de Nederlandse samenleving. Door de beëdiging te laten plaatsvinden op een locatie die voor iedereen toegankelijk is, voldoen de militairen aan deze wens. Het DGLC  heeft veel militairen in dienst die wonen en werken in de omgeving van Helmond.

De plechtigheid had veel momenten die gebaseerd zijn op militaire tradities, zowel nieuwe als oude. Voor muzikale ondersteuning was de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ aanwezig.

Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando
Het DGLC levert 24/7 in alle weersomstandigheden met haar wapensystemen hoogwaardige lucht -en raketverdediging vanaf de grond tegen een dreiging van kruisraketten, bemande en onbemande vliegtuigen, helikopters en tactische ballistische raketten (zoals SCUDS). Deze bescherming wordt veelal uitgevoerd in een omgeving waar ook (inter)nationale eenheden ingezet zijn en gebeurd met deskundig personeel en unieke grondgebonden wapensystemen.


Dit nieuwsbericht is 103 keer bekeken

X
X