Basisschool Talentrijk in Helmond aan de slag met Schoolschrijvers

Gepubliceerd op: 27 januari 2018 9:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 14:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Feestelijke start van De Schoolschrijver op vier basisscholen in Helmond! Eind januari 2018 viert Talentrijk de start van twee Schoolschrijvers met de inhuldiging van Schoolschrijver Jørgen Hofmans en Arend van Dam op basisschool Talentrijk in Helmond.

Op vijftig basisscholen, waarvan vier in Helmond, gaan kinderboekenschrijvers een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren. De Schoolschrijver bereikt in deze 8e editie meer dan 10.000 kinderen.

In de provincie Noord-Brabant werkt De Schoolschrijver samen met lokale professionele partners Bibliotheek Helmond-Peel en Cultuur Contact.

De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. 70 procent van onze kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of zelfvertrouwen.

Alles wat je in je hoofd bedenkt komt tot leven
Schoolschrijver Jørgen Hofmans is kinderboekenauteur, maar schrijft ook voor televisie (o.a. het bekende kinderprogramma Moffel en Piertje) en educatieve uitgeverijen. ‘Wat is er heerlijker dan het bedenken van de meest grappige, spannende of angstaanjagende avonturen? Eigenlijk niets … tenminste dat vind ik! Want alles wat je in je hoofd bedenkt komt tot leven als het op papier staat. En heel de wereld kan meegenieten. Als Schoolschrijver hoop ik dan ook heel veel kinderen mee te nemen op dit fantastische schrijf- en leesavontuur!’ , zegt Hofmans.

Met de kinderen op zoek naar verhalen
Schoolschrijver Arend Van Dam debuteerde in 1989 met zijn Pietenboek. Hij schreef veel kinderboeken. In 2008 ontving hij voor het kinderboek ‘Lang geleden… de geschiedenis van Nederland in 50 voorleesverhalen’ een zilveren griffel. Boeken van Van Dam worden verkocht in vele landen zoals China en Denemarken. Van Dam wil heel graag met de kinderen op zoek gaan naar hun eigen verhalen. Wat is het verhaal van hun familie? Van hun eigen leven? ‘Het is een mooie taak: samen op zoek gaan naar de allermooiste verhalen, die opschrijven, en die heel stil aan elkaar voorlezen. En dan, als ze afgelopen zijn, heel hard klappen.’

Voor de pers:
U bent van harte uitgenodigd voor de start van De Schoolschrijver in Helmond:
Op 29 januari om 10.30 uur op Basisschool Talentrijk, Betuwehof 10 in Helmond.
Op 30 januari 2017 om 8.30 uur op Daltonschool Talentrijk, Theo Driessenhof 35 in Helmond.
Aanmelden kan via e-mail bij l.assies@bibliotheekhelmondpeel.nl Het officiële programma duurt maximaal 45 minuten, aansluitend is in overleg gelegenheid om de Schoolschrijver te interviewen.

Beeld en logo’s:
Op www.deschoolschrijver.nl/pers vindt u de link naar de toolkit met logo’s en foto’s van de schoolschrijvers.

Noot voor redactie:
Voor meer informatie:
Bibliotheek Helmond-Peel
Leonore Assies – Accountmanager Educatie
l.assies@bibliotheekhelmondpeel.nl
www.bibliotheekhelmondpeel.nl T 0492-522220

Dit nieuwsbericht is 1080 keer bekeken

X
X