Basisschool OBS ‘t Hout wint klassenprijs als afsluiter van vijfde editie van Zwerfvuilproject KLIEN IT

Basisschool OBS ‘t Hout wint klassenprijs Zwerfvuilproject KLIEN IT
Gepubliceerd op: 29 juni 2021 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT Dit schooljaar volgden 14 Helmondse basisscholen het hele schooljaar het KLIEN IT-elearningprogramma over duurzaamheid. De scholen deelden hun prestaties via social media en hielden hun schoolomgeving brandschoon door regelmatig buiten zwerfafval op te ruimen met elkaar. Met dit alles verdienden de KLIEN IT-scholen veel punten.

Basisschool OBS ‘t Hout won dit jaar de eerste prijs voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2020-2021, gevolgd door Basisschool De Vlier die de tweede prijs won. De leerlingen winnen een gratis entreebewijs voor het Helmondse trampolinepark WeJump. Ook basisschool Sint Trudo is in de prijzen gevallen voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2020-2021. Alle 14 KLIEN IT-scholen volgden de deels digitale creatieve workshop: ‘ontwerp je eigen prullenbak’. De jury koos unaniem voor het ontwerp van Sint Trudo dit jaar. In het centrum van Helmond op de Ameidestraat komt er een KLIEN IT-prullenbak te staan van de winnende school. Het thema was ‘ontwerp je eigen Trashimon, een combinatie van Trash (afval) en Pokémon.

Basisschool OBS ‘t Hout wint klassenprijs Zwerfvuilproject KLIEN ITF | Daphnes Bruidsfotografie


KLIEN IT is een deels digitaal schoolproject over zwerfafval en circulaire economie en een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life. Onderdeel van het project is het volgen van een elearningprogramma over duurzaamheid en circulaire economie. Het nut en de noodzaak van afvalscheiding, naast duurzame onderwerpen zoals voedselverspilling, hergebruik van grondstoffen en watervervuiling door onder andere plastic, kwamen uitgebreid aan de orde in dit, bleek achteraf, succesvolle digitale leerprogramma van Groen4Life. OBS ’t Hout volgde zelfs extra een digitale lesmodule over een ‘duurzame toekomst’.

“Een zeer bijzonder prestatie voor alle deelnemende KLIEN IT-bassischolen en hun leerkrachten, vinden wij. Zeker wanneer je ziet hoe scholen te maken hebben gekregen met allerlei maatregelen in verband met Covid”, aldus Petra Hovestadt, eigenaar van Groen4Life. Alle 14 deelnemende scholen ontvangen om die reden een certificaat ‘bijzondere prestatie’ en een Schone School raamsticker.

Meer info
De zesde editie van KLIEN IT gaat na de herfstvakantie in 2021 van start. Meer informatie over dit project vindt u op www.groen4life.nl


Dit nieuwsbericht is 788 keer bekeken

X
X