Banketstaven voor Helmonds zorgpersoneel

Gepubliceerd op: 10 december 2020 15:30

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Het zorgpersoneel heeft het in deze coronatijd zwaar te verduren. Een attentie is hier dan ook op zijn plaats, vond Sjef Foolen. Dankzij de hulp van diverse sponsoren, kon Sjef afgelopen weekend op pad om een attentie uit te delen: meer dan duizend banketstaven voor zorginstellingen in Helmond.

Enige voorbereiding voor deze grootste actie was wel geboden. “Tijdens het auto rijden dacht ik aan het zorgpersoneel en de eerste uitbraak van het virus. Toen werd er gezongen en geklapt. Nu we midden in de tweede golf zitten horen we niets, terwijl zij dag en nacht klaar staan voor de patiënten. Ik kwam terecht bij Bakkerij der Kinderen en vanuit daar is het balletje gaan rollen,” zegt Sjef.

Iets verzorgen voor mensen uit de Helmondse zorginstellingen werd het plan. Met de hulp van Wijkmanagement Helmond werden diverse sponsoren gezocht. Dankzij deze sponsoren kon Sjef de plannen concreet maken. Nadat de sponsoren en bakkers geregeld waren, was het tijd om zorginstellingen te contacten. Zo mochten Savant, de Zorgboog, KBWO Brouwhuis en Het Hurkhuis een banketstaaf in ontvangst nemen. In totaal waren dit 1072 banketstaven, te bakken door de bakkers welke meededen.

Op 4 december was het tijd om de staven uit te reiken. Overal werden de lekkernijen met open armen ontvangen. Bij elk bezoek deed Sjef een woordje van dank. “Beste mensen, deze actie is opgezet om het volgende. Toen we de eerste Corona golf hadden werden jullie toegezongen en er werd geklapt en nu horen we weinig of niets. Dit vonden we niet terecht, omdat het nu ook weer druk was voor jullie. Daarom hebben we deze actie op touw gezet als dank voor het drukke werk wat jullie met de tweede golf hebben gekregen én het gehele jaar 2020.”

Sjef: “Tenslotte een woord van dank naar alle sponsoren om hen te bedanken voor de snelle reactie.. Zonder jullie was dit niet gelukt. Allemaal top ondernemers met het hart op de goede plek. Nogmaals mijn hartelijke dank!”

Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door Wijkmanagement Helmond, ROC ter AA zorg en welzijn, de winkelcentra van de wijken Stiphout, Straakven, Brandevoort, Mierlo Hout, de Bus, Helmond Oost, CDA Helmond en Bakkerij Der Kinderen , Morssink en het Bakkertje


Dit nieuwsbericht is 292 keer bekeken

X
X