Bakkerij Frits van de Looveren stopt

Gepubliceerd op: 28 januari 2021 11:00
Gewijzigd op: 28 januari 2021 9:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST Afkomstig uit een familie van bakkers begon Frits van de Looveren senior samen met zijn vrouw Lenie een banketbakkerij aan de Mierloseweg 48a. Begin jaren 70 verhuisden ze met hun zes kinderen naar het huidige pand aan de Mierloseweg 39, waar zij boven de zaak gingen wonen.

Inmiddels was Bakkerij Frits van de Looveren een begrip geworden in Helmond. In 1979 namen hun zonen Wim en Frits de zaak van hun ouders over. Lenie en Frits senior bleven nog lange tijd meehelpen in de zaak. Het was tenslotte hun kindje en een goedlopende bakkerij.

In 1998 stapte Wim uit de zaak en ging iets anders doen, Frits ging na het vertrek van Wim alleen verder en in de loop der tijd veranderde hij het assortiment stevig. Er kwam meer nadruk op hartige producten en niet te vergeten de alom bekende worstenbroodjes en dergelijke zijn uitgegroeid tot bestsellers.

De winkel werd in de loop van de tijd uitgebreid met tafels en stoelen, zodat de klanten hier ook terecht konden voor een lekker bakje koffie met gebak of een heerlijk belegd broodje. De kinderen werden niet vergeten: zij konden altijd rekenen op een mini-croissant. De hartige stokbroodjes, high tea en hapjesplanken waren bij veel klanten erg gewild. Helaas zijn alle tafels en stoelen door de coronacrisis tijdelijk verdwenen, maar de winkel mocht gelukkig open blijven. 

En nu is er een einde gekomen aan dit hoofdstuk en gaat de winkel en bakkerij sluiten. Voor een collega aan de overkant, Bakkerij Vedder, komt dit op het juiste moment, want hij moet verhuizen omdat op die plaats woningen gebouwd gaan worden. Dus Bakkerij Vedder verhuist binnenkort naar de Mierloseweg 39.

Frits van de Looveren opent zijn winkel op zaterdag 6 februari voor de laatste keer en gaat daarna samen met zijn vrouw Wilma genieten van een welverdiend pensioen.

Foto: De gaande bakker en de komende bakker. | F Nico van de Looveren.


Dit nieuwsbericht is 384 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X