Automotive Campus is cool

Summa Automotive Helmond geopend door Burgemeester Elly Blanksma
Gepubliceerd op: 15 oktober 2021 9:34

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Summa Automotive Helmond geopend

HELMOND Burgemeester Elly Blanksma, Summa-bestuurder Laurent de Vries en werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen openden woensdag 6 oktober samen de nieuwste aanwinst voor de Helmondse Automotive Campus: het gebouw van Summa Automotive.

Terwijl het openingsfeest in de grote werkplaats van de school plaatsvindt, zijn de échte hoofdrolspelers, de studenten, gewoon aan het werk. De vierdejaars automotive engineers hebben een klassikale les, maar in een ander lokaal zijn Ties Reglie uit Horst en Bart Verheijden uit Best samen aan het sleutelen aan een drone. “Wij zitten in het derde jaar van de opleiding tot technisch specialist”, zegt Ties.

“Het mooie van deze opleiding? Dat je veel verschillende en vernieuwende dingen leert. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met deze drone die op waterstof vliegt. Vervoer door de lucht zou zomaar eens een nieuwe ontwikkeling kunnen zijn. Maar aan de andere kant zijn we ook nog met ‘gewone’ verbrandingsmotoren van personenauto’s in de weer. Ook erg interessant.”

Talenten
Een lokaal verder krijgt een groep eerstejaars studenten les. Docent Autotechniek Bart Bouwman begeleidt de jongeren. “Wij leiden hier op een vernieuwende manier monteurs op”, zegt hij. “We richten ons veel meer op de talenten van de studenten en op de keuzes die zij zelf maken. Ook leiden we onze studenten breder op
dan voorheen.”

Summa Automotive Helmond geopend door Burgemeester Elly BlanksmaTies en Bart sleutelen aan een drone | F Bert Jansen


Omgeving is cool
Aan een van de werktafels is Thijs Roosendaal uit Someren bezig met het maken van een kleine elektromotor. “Na de havo wilde ik een opleiding die praktijkgericht was”, vertelt hij. “Deze opleiding bevalt me echt goed. We doen veel zelfstandig en krijgen hulp waar we dat nodig hebben. De omgeving waarin de school staat is wel cool. Hier op de campus zitten mooie bedrijven. We zijn al een keer bij Lightyear op bezoek geweest, het bedrijf dat zonneauto’s maakt. Dat deze bedrijven hier zijn en dat we daar als school contacten mee onderhouden, dat stimuleert zeker.”

Voorbeeld van vernieuwing
In de werkplaats spreken de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders ondertussen hun trots uit over de nu ook officieel geopende school. Burgemeester Elly Blanksma is blij met de versterking van het onderwijs op de campus en voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW benadrukt nog eens het grote tekort aan technisch geschoold personeel. Dat de school op de campus ligt, zorgt er volgens haar voor dat de vernieuwingen uit het bedrijfsleven rechtstreeks de school binnen komen. Directeur Roel Akkerman van Summa Automotive & Smart Mobility deelt de trots van de aanwezigen. “Deze school is in alle opzichten een voorbeeld van vernieuwing. We gaan hier stapsgewijs toe naar een open onderwijsprogramma, waarin we veel meer tegemoet komen aan de behoeften van studenten. Deze opleiding is helemaal gericht op de toekomst. Wij zijn er klaar voor.”


Dit nieuwsbericht is 445 keer bekeken

X
X