Artist in Residence Bij de Populieren

Gepubliceerd op: 6 juli 2022 16:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

BINNENSTAD Midden in de Helmondse Leonardusbuurt worden kunstenaars uitgenodigd om twee weken lang te komen wonen en werken. Tijdens hun verblijf in deze Artist in Residence Bij de Populieren laten zij zich voor hun werk inspireren door de stad, de wijk en de bewoners.

Op maandag 11 juli is Marina Jacob uit Frankfurt onze gastkunstenaar. Marina werkt met sculpturen en grootschalige tekeningen met elementen van performance. Marina is, voor ze naar Nederland komt, zes weken te gast geweest in Zweden waar ze zich heeft laten inspireren door de stad waar ze toen verbleef. Ook in Helmond wil ze haar werk laten ontstaan vanuit dat wat leeft en heeft geleefd in de stad en de Leonardusbuurt. Ze is geïnteresseerd in hoe persoonlijke herinneringen en ervaringen zich uiten in patronen, texturen, kleuren en andere objecten. Hierbij kan gedacht worden aan textiel dat natuurlijk diep geworteld is in de geschiedenis van Helmond, maar het kunnen ook hedendaagse objecten zijn. Helmonders worden uitgenodigd om mee te helpen aan het kunstwerk van Marina door een stukje van hun eigen geschiedenis te delen. Dit kan een verhaal zijn, een stukje textiel, maar ook een object met specifieke herinneringen.

U bent van harte welkom om Marina te bezoeken tijdens de open studiodag op het adres Bij de Populieren 1 op zaterdag 16 juli van 13.00-17.00 uur. Maar u mag ook mailen naar air.helmond@gmail.com om uw verhaal te delen of voor meer informatie. Op zaterdag 23 juli geeft Marina een presentatie om 15.00 uur. Op onze social media delen we de ontwikkelingen binnen de Artist in Residence.

Facebook: AiRHelmond BijdePopulieren

Instagram: airbijdepopulieren


Dit nieuwsbericht is 331 keer bekeken