Arian Compen wint ‘alles’ op De Goeie To(o)n

Arian Compen wint ‘alles’ op De Goeie To(o)n
Gepubliceerd op: 5 november 2021 14:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Het was een spannende avond, die 29 oktober. Een avond op hoog (klets)niveau, de finalisten stonden alle zes niet voor niets in de finale van kletstoernooi De Goeie To(o)n. Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk was Arian overduidelijk de favoriet van zowel de jury als het publiek. Hij ging er met de Frans Brugmans-publieksprijs vandoor én met de eerste juryprijs. Daarnaast kreeg hij een wildcard mee voor het Keiebijters Kletstoernooi begin volgend jaar.

De avond begon met een opwarmer voor het publiek: amusementsgroep KUUB zorgde direct voor de juiste stemming. Het publiek had er zin in. Daarna was het tijd voor de echte start van het toernooi. De volgorde van de kletsers was een week eerder bepaald door middel van loting en Arian mocht het spits afbijten. Bij de eerste voorronde won hij al de publieksprijs en ook nu verhaalde hij als invaller amusant over dat hij zo vaak moet invallen voor allerhande optredens en karweitjes en dat het moeilijk is om klussen af te wijzen. Als tweede verscheen Tom van Osch in de ton, als bruid. De ware had hij/zij al gevonden. Geheelonthouder Hans Keeris was de laatste kletser voor de pauze. Hij had drank en dergelijke afgezworen, maar kwam tot de ontdekking dat hij niet alles meer even goed wist.

Na de pauze was het de beurt aan Koen Verstappen. Hij vertelde over alle kwaaltjes die je kunt ervaren ‘as ge awwer wérd’. Als vijfde stond er een Helmonder in de ton: Rob Bouwman als Robke d’n alpinist. Vorige week won hij nog de publieksprijs met deze spitsvondige klets. Er wordt nu heel anders tegen bergbeklimmers aan gekeken. Riza Tisserand sloot de avond af en liet zich als Robbertje Matten duidelijk leren kennen als iemand met wie je geen ruzie moet zoeken.

Het wachten op de uitslag duurde lang. De jury had het kennelijk moeilijk en dat is ook niet zo gek als je kijkt naar het niveau van deze avond. Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, werd eerst nog de ‘En dè hittie naw gedoan um-dettie Hellemonder is!’-prijs uitgereikt. Dit is een prijs voor een persoon/vereniging/stichting die zich langere tijd belangeloos heeft ingezet voor het Helmondse carnaval. Dit keer ging de prijs naar Phileutonia, die naast de vele activiteiten met carnaval ook onderdak biedt aan De Goeie To(o)n. En dan was het zover: de uitslag. De jury riep Arian Compen uit tot winnaar van het toernooi, kende de tweede plaats toe aan Koen Verstappen en liet Hans Keeris als derde eindigen. Ook de publieksprijs ging naar Arian.

Ten slotte werden er drie wildcards voor de Keiebijters uitgereikt: aan Arian, Koen en Riza. Mooi is dat Tom en Rob sowieso ook al meedoen aan het Keiebijters Kletstoernooi, dus dat belooft nu al weer een spannende strijd te worden. We kijken terug op een prachtig toernooi en kijken uit naar de volgende editie. Deze zal gehouden worden op 14, 21 en 28 oktober 2022. Zet alvast maar in de agenda!


Dit nieuwsbericht is 569 keer bekeken