April: Senioren en Veiligheidsmaand! Deze keer uitgelicht: spoofing

Senioren en Veiligheidsmaand spoofing
Gepubliceerd op: 15 april 2021 10:00
Gewijzigd op: 15 april 2021 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is april door het ministerie van Justitie en Veiligheid uitgeroepen tot Senioren en Veiligheidsmaand. Ook Helmond staat deze maand in het teken van verschillende vormen van online criminaliteit waar senioren slachtoffer van kunnen worden. Een van deze vormen is spoofing.

Stelt u zich voor…
De telefoon gaat. Op het scherm staat dat het de bank is. Natuurlijk neemt u snel op. De bankmedewerker stelt zichzelf voor, maar komt snel ter zake. Er is een hack gaande! Criminelen kunnen bij uw geld. Maar u hoeft niet ongerust te zijn: de bankmedewerker helpt om uw geld veilig te stellen. U moet even inloggen bij internetbankieren en al het geld op de rekening overmaken naar een veilige rekening. Op die manier kunnen de criminelen niet meer bij uw geld. Maar.. u ook niet. Ineens is uw geld weg en het dringt langzaam tot u door: ik ben opgelicht.

Internetcriminelen proberen op allerlei manieren - zoals spoofing - aan geld of gegevens te komen
Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent ‘nabootsen’. Een oplichter kan zich telefonisch voordoen als iemand van uw bank. Het telefoonnummer is gemanipuleerd, waardoor op uw telefoon echt het telefoonnummer van uw bank verschijnt. De oplichter zegt dat er wat mis is met uw betaalrekening of bankaccount. Hij vraagt u om geld over te maken naar een zogenaamde kluisrekening of veilige rekening. Ook vraagt hij soms om privégegevens of inloggegevens.

Waar moet u op letten?
• Ben alert: Banken vragen nooit om geld over te maken naar een andere rekening.
• Ben alert: Banken vragen nooit om persoonlijke gegevens.
• Daarom: Verbreek de verbinding als u het niet vertrouwt.
• Zoek zelf het telefoonnummer op van de instantie of van de bank en doe navraag.

Bent u toch slachtoffer geworden?
• Meld het onmiddellijk bij uw bank;
• Doe altijd aangifte bij de politie;
• Meld het bericht - ook als u er niet in bent getrapt - bij de Fraudehelpdesk.

Bel de babbeltiplijn: iedere woensdag in april bereikbaar
Naast digitale informatie op de website wordt in de maand april ook een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld om persoonlijke tips te krijgen of om een verhaal als slachtoffer kwijt te kunnen. Deze speciale Babbeltiplijn is op alle woensdagen in april te bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur op 030 – 34 00 670. Kijk voor tips, webinars en meer informatie op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Daar is van alles te vinden over de verschillende vormen van criminaliteit. Op 15 april en 22 april zijn er webinars over vormen van online criminaliteit en online veiligheid. Deze webinars kunt u gratis volgen en terugkijken via de website.


Dit nieuwsbericht is 69 keer bekeken

X
X