Applausshow

Gepubliceerd op: 19 januari 2018 14:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 9:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Binnenstad: “Wij zijn ontzettend trots op al onze cursisten en bieden hen graag een mooi podium om hun talent te laten zien.” In samenwerking met Theater Speelhuis wordt deze wens van Kunstkwartier werkelijkheid. Op donderdagavond 25 januari zullen ruim 80 talenten zich presenteren in de dynamische, verrassende en avondvullende APPLAUSSHOW.

“Maar we geven hen graag veel meer dan alleen een podium” zegt projectcoördinator Renate van Maasakkers. “Het draait bij ons nooit alleen om het eindresultaat. Wij vinden de weg daarnaartoe nog veel belangrijker. Bij Kunstkwartier vinden we het nou eenmaal het allerbelangrijkst dat je je talent optimaal ontwikkelt. Dat kan alleen als je geniet van wat je doet én als je wordt uitgedaagd nieuwe paden te bewandelen.” Daarom wordt de Applausshow-deelnemers gevraagd buiten hun discipline op zoek te gaan naar samenwerking. Tijdens een intensief repetitieproces worden zij zo ‘gedwongen’ om uit hun comfortzone te stappen. “Door het koppelen van je talent aan dat van een ander ontstaan er nieuwe inzichten. De deelnemers leren elkaars taal te spreken en maken samen een act waarbij ze elkaar ook de ruimte geven. Dat is echt mooi om te zien” zegt Van Maasakkers.

De eerste Applausshow was in 2014 te zien in Zaal Scala. Daarna ging Kunstkwartier een stapje verder en maakten zij een grotere show in Theater Speelhuis. Dat bleek de perfecte omgeving voor de veelzijdigheid van de cursisten. “Ook dit keer belooft het weer een bijzondere avond te worden om niet snel te vergeten. Op het podium trakteert zowel jong als ervaren talent je op optredens van solozang tot popband, van keramiek tot visueel spektakel, van monoloog tot eigen choreografie. Allemaal op verrasende wijze gemixt in één wervelende show. ” aldus de projectcoördinator. Het advies van Renate is dan ook: “Train alvast thuis je handen, want je zal ze met genoegen moe klappen!”

De Applausshow van Kunstkwartier is te zien op donderdag 25 januari in Theater Speelhuis. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar via www.theaterspeelhuis.nl.

Dit nieuwsbericht is 570 keer bekeken

X
X