Anna Producties speelt vanaf 9 oktober ‘Assepoester’

Anna Producties speelt vanaf 9 oktober ‘Assepoester’
Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 16:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

15 jaar Jeugdtheaterschool Annatheater

ANNAWIJK | SUYTKADE Om het 15-jarig bestaan van onze Jeugdtheaterschool te vieren, speelt ‘Anna Producties’, de jonge talenten van onze Jeugdtheaterschool, vanaf 9 oktober de voorstelling ‘Assepoester’.

Vanuit de passie om met kinderen en jongeren te werken werd 15 jaar geleden Jeugdtheaterschool Annatheater opgericht. Al die jaren bieden we een gedegen lesprogramma waarin kinderen en jongeren hun talenten ontwikkelen. Op onze Jeugdtheaterschool leer je vaardigheden die je als acteur (en als mens) nodig hebt om wat je denkt en voelt over te brengen op een ander.

Je leert hoe je je lichaam en stem kunt gebruiken. Je wordt bewust van de ruimte die je inneemt en leert samenwerken. Je verbeelding wordt ontwikkeld en je leert deze te gebruiken. Door de ambachtelijke kant van acteren nadrukkelijk aan bod te laten komen, krijgt de vrije creativiteit van de kinderen en jongeren handen en voeten.

Anna Producties speelt vanaf 9 oktober ‘Assepoester’ F | Annatheater


Assepoester is véél te lief. Petemoei vindt haar maar een doetje. Ze moet eens leren om voor zichzelf op te komen. De stiefmoeder en haar kinderen behandelen haar als oud vuil, zo gemeen als je alleen in de ergste toneelstukken ziet. Ze moet zich eens niet zo op de kop laten zitten en zelf iets doen… maar hoe? In deze voorstelling is Assepoester geen meelijwekkend sprookjesfiguur, geen zwelgende jonkvrouw en geen hulpeloos prinsesje, maar een slimme meid die zichzelf beschermt. Door te dromen.

Over een prins die haar zal meenemen. In onze versie zijn dit geen dromerige dromen, maar dromen vol kracht! Assepoester weet dat op een dag alles goed zal komen. Assepoester gaat af op wat haar hart haar ingeeft. Dromen geeft haar de innerlijke kracht die zorgt voor vertrouwen en maakt dat zij zich niet bij haar lot neerlegt. Een familievoorstelling, door jongeren gespeeld.

Reacties op onze laatste voorstelling ‘Antigone’:
Mariska Teeuwen, cultuur coördinator Carolus Borromeus College: “Ik heb genoten van het professionele spel van deze jonge acteurs en van de hedendaagse bewerking in dit vindingrijke decor!”

Joost van Neer, classicus: “Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was: niet alleen van de bewerking van het stuk, maar ook van het spel. Professioneel en authentiek. Ook de belichting en het decor was heel goed. Prachtig!”

Bas Veldhuizen, adviseur bij Kunstloc Brabant: “Ik was van begin tot eind geboeid en werd zonder ook maar één hapering langs complexe politieke en familiaire verwikkelingen geleid. Een geweldige prestatie!”

Regie: Lavínia Vale Germano
Spel: Bart de Groot, Babette van Leeuwen, Esmee Peters, Fleur Fransen,
Jan Nacinovic, Jotta van Lieshout, Mosa Veldhuizen en Noémi van Asten.
Data: zaterdag 9, zondag 10, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021
Tijden: vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 15.00 uur
Entree: kinderen/jongeren tot 18 jaar € 7,50; volwassenen € 10,00
Kaarten: www.annatheater.nl
informatie kaartverkoop:
06 – 28 10 43 33.
Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.
Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Telefoon: 0492 – 47 52 55.
info@annatheater.nl
www.annatheater.nl


Dit nieuwsbericht is 238 keer bekeken

X
X