André Nouwens 40 jaar lid van Dahliatuin Helmond-West

André Nouwens 40 jaar lid van Dahliatuin Helmond-West
Gepubliceerd op: 1 juli 2021 9:54

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

HELMOND-WEST Afgelopen zaterdagochtend was het feest bij Dahliatuin Helmond-West gevestigd op Houtsdonk. Het bestuur en leden hebben zich verzameld op de dahliatuin om jubilaris André Nouwens te verrassen. André is letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet vanwege zijn belangeloze inzet voor de vereniging: al 40 jaar is hij een actief lid van Dahliatuin Helmond-West en al vier decennia doet hij dit met groot plezier. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan, vindt ook het bestuur van de vereniging.

Tekst en foto’s: Mandy Meeuwsen

Een tweede thuis
Hij staat op ‘de tuin’ bekend als de man met de blauwe stofjas die alles weet over dahlia’s én ook nog wel eens kan mopperen als menig lid zijn adviezen niet opvolgt. In 1981 kwam André terecht bij de dahliatuin, die toen nog aan de Itterestraat zat. Zijn voormalig buurman Toon van der Heijden, die tot zijn overlijden in 2010 ruim 50 jaar lid was van de club, nam hem in die tijd mee naar de vereniging. Sinds die tijd is deze hobby blijven ‘plakken’ en is de liefde voor de tuin nog even groot als toen. Een belangrijke voorwaarde om het zo lang vol te houden, zo vindt ook de jubilaris.

“Een dag niet op de tuin geweest, is een dag niet geleefd”, zegt voorzitter Wijnand van den Berg in zijn toespraak. De jubilaris knikt uitvoerig bij deze uitspraak. De dahliatuin is voor André een tweede thuis. Er worden herinneringen opgehaald aan al die jaren bij de vereniging en aan het einde van de toespraak wacht een oorkonde en uiteraard een mooie bos bloemen.

Op de vraag hoeveel land hij omgespit heeft in al die tijd, antwoord hij glimlachend: “Ik denk toch wel een oppervlak ter grootte van half Nederland.” Alle aanwezigen hebben genoten van een kopje koffie met gebak. Een mooiere dag had er niet gekozen kunnen worden om een jubileum te vieren.

André Nouwens 40 jaar lid van Dahliatuin Helmond-WestV.l.n.r.: Bestuursleden Anita Waajen, Wijnand van den Berg en Anton Roeffen | F Mandy Meeuwsen


Dahliatuin Helmond-West
Dahliatuin Helmond-West, sinds 2013 gelegen in Houtsdonk, zorgt ervoor dat dahlialiefhebbers uit Helmond en omgeving hun hart op kunnen halen in deze tuin vol verschillende soorten dahlia’s. Als het allemaal meezit, zal in september ook weer de jaarlijkse open dag gehouden worden. Je kunt dan komen kijken naar de bloemenpracht die dan nog volop in bloei staat. Natuurlijk kun je ook ondersteunend lid worden van de vereniging voor maar 10 euro per jaar, waarvoor je dan onder andere bonnen krijgt waarmee je een bos dahlia’s op kunt komen halen in het bloeiseizoen van half juli tot november. De vereniging houdt de contributie bewust laag, zodat deze betaalbaar blijft voor iedereen. Daarnaast zorgen deze inkomsten ervoor dat de tuin kan worden onderhouden en dat er dahlia’s kunnen blijven groeien.

Wil je meer weten?
Kijk dan vooral eens op de website! www.dahliatuinhelmondwest.nl


Dit nieuwsbericht is 885 keer bekeken

X
X