Ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop

Gepubliceerd op: 7 juni 2019 10:44
Gewijzigd op: 6 juni 2019 10:46

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het plan om dit jaar voor de vijfde keer de SamenLoop voor Hoop te organiseren voor Helmond en omgeving krijgt van alle kanten veel steun en medewerking. Een groot aantal vrijwilligers zet zich in om klaar te zijn als op zaterdag 29 juni 14.00 uur het wandelevenement start op het terrein van HAC (Sportpark Molenven in Stiphout).

Intussen hebben zich al 465 deelnemers gemeld die gaan meelopen, in teamverband of individueel. Deze deelnemers zorgen met hun deelname en acties voor een flink stuk van de financiële opbrengst. Meerdere bedrijven in Helmond en omgeving leveren een financiële sponsorbijdrage.

De SamenLoop voor Hoop kent ook ambassadeurs die het evenement van harte ondersteunen door hun naam en inzet aan de SamenLoop te verbinden. Een landelijk bekende ambassadeur voor KWF Kankerbestrijding is zwemkampioen Maarten van der Weijden: Momenteel volop in het nieuws vanwege zijn Elfstedenzwemtocht deze maand.

Het bestuur van onze SamenLoop voor Hoop is enorm trots dat meerdere ambassadeurs zich inzetten voor een succesvol eerste lustrum van het evenement 2019. Een van hen is Eveline de Bont, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. Zij is sinds 2 jaar verbonden aan het Elkerliek, nadat zij jaren als kinderarts in Groningen heeft gewerkt. Vanuit haar specialisme in de kinderoncologie, heeft zij vanzelfsprekend veel met de ziekte kanker te maken gehad. Als geen ander weet zij dat zorg en aandacht van essentieel belang is voor iedere patiënt, jong of oud, en hun familie.

Als ambassadeur wil Eveline de Bont graag bijdragen aan brede beschikbaarheid van goede informatie en ondersteuning voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken krijgt. “Het Elkerliek gaat in de komende jaren, samen met de zorgpartners in onze regio zoals huisartsen, thuiszorginstelling Savant en de Zorgboog, een belangrijke impuls geven aan de zorg voor kankerpatiënten thuis.” aldus Eveline de Bont. Ze is gedreven om ruimte en rust te creëren om in de thuissituatie kwalitatieve hoogwaardige zorg te kunnen bieden aan de patiënt. De rol van het gespecialiseerde thuiszorgteam van Savant, dat nu al actief is, wordt in 2019 en 2020 verder uitgebreid. “Met de juiste kennis en inzet van moderne middelen zullen we als zorgaanbieders steeds meer zorg én aandacht naar de thuissituatie brengen.  Patiënten hoeven daardoor minder vaak de gang naar het ziekenhuis te maken.”

Tijdens het SamenLoop weekend eind juni zal Eveline de Bont als ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop uiteraard graag aanwezig zijn.

De andere ambassadeurs van de SamenLoop voor Hoop zijn voor eenieder bekende personen: Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, Frank van der Meijden, burgemeester van Laarbeek, en Berry van Aerle, voetballegende en inspirator van de Helmondse Musical van enkele jaren geleden.

Met al die mensen, lopers, vrijwilligers, bedrijven en ambassadeurs zijn de verwachtingen voor het weekend van 29 en 30 juni hooggespannen. Tijdens het weekend wordt er een bijzonder programma geboden zodat ook bezoekers, groot en klein, van harte welkom zijn.

Nog even praktisch: Indien er nog mensen zijn die mee willen lopen, dan kan deelname eenvoudig worden geregeld via de website: www.samenloopvoorhoop.nl/helmond Door betaling van slechts 15.- euro is deelname geregeld. Voor kinderen die mee willen lopen tijdens de speciale KinderLoop op zondagochtend is deelname zelf geheel gratis. Kinderen kunnen zich (laten) aanmelden via het mailadres: kinderloop30juni@yahoo.com Voor kinderen wel even de kindermaat opgeven bij aanmelding, want zij krijgen ook een paars KWF T-shirt cadeau. Wie als vrijwilliger mee wil helpen tijdens het weekend van 29-30 juni kan zich melden via: helmond@samenloopvoorhoop.nl


Dit nieuwsbericht is 197 keer bekeken

X
X