Alzheimercafé

Gepubliceerd op: 19 september 2019 10:30
Gewijzigd op: 19 september 2019 9:53

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

‘Wat betekent respijtzorg voor de mantelzorger?’

Helmond: De mantelzorg voor iemand met dementie kan behoorlijk zwaar zijn, zowel lichamelijk als emotioneel. Zeker als er veel op jou als mantelzorger neerkomt. Hoe kun je echt tot rust komen en bijtanken, zodat je daarna met hernieuwde energie de zorg en ondersteuning thuis weer op kunt pakken? Hoe is het om de zorg voor je naaste uit handen te geven?

Deze en soortgelijke vragen worden op donderdag 19 september a.s. in het Alzheimer Café Helmond besproken met de heer en mevrouw de Loyer, ervaringsdeskundigen en Leonne Hezemans. Zij is werkzaam in Plezant, logeerhuis voor mensen met dementie.  Daarnaast is er een ruime gelegenheid om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen.

Dus ben je benieuwd naar dit thema of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Wees dan welkom op donderdag 19 september a.s. in het Alzheimer Café in Helmond.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 19 september zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Helmond, Brouwhuis, Elsendorp, Handel,

Helenaveen, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).


Dit nieuwsbericht is 141 keer bekeken

X
X