Alzheimer Café Helmond e.o.: ‘In gesprek met mensen met dementie’

Gepubliceerd op: 7 december 2018 10:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: In verband met de Kerst vindt het Alzheimer Café een week eerder plaats op donderdagavond 13 december. Steeds meer mensen krijgen te maken met een vorm van dementie. Wat betekent het om de diagnose dementie te krijgen? Hoe richt je je leven in na de diagnose? Wat verandert er dan, hoe reageert de omgeving op deze veranderingen? En wat is de rol van de mantelzorger en evt. andere naasten hierbij?

Ben je benieuwd naar het antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Kom dan op donderdag 13 december a.s. naar het Alzheimer Café. Onze gast is dan iemand die onlangs de diagnose dementie heeft gekregen.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 13 december a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.
Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).

Dit nieuwsbericht is 112 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X