Van Alles Wa Week 2

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 14:00
Gewijzigd op: 12 januari 2018 17:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

Helmond-Oost: Iedere maandag organiseert het HMC een Superkien in het TOV-gebouw, Azalealaan te Helmond. Er is een prijzenpot van €1.400 met als hoofdprijs een bedrag van 350 euro. Tevens is er een loterij voor het winnen van twee grote gevulde levensmiddelenmanden en gratis kienkaarten. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 18.45.

Annawijk/Suytkade: In buurthuis St. Anna aan de hoogeindsestraat 24 kun je iedere zondagmiddag vanaf half 2 en maandagavond vanaf half 8 prijskaarten. Je kunt er terecht voor jokeren en rikken. De organisatie op zondag is door de Jubileumcommissie van Kv de Ollietrappers en maandagavond de seniorenvereniging St. Anna.

Helmond: De Gaviolizaal met zijn collectie draaiorgels en accordeons van Arie Willems, beheerd door de Stichting Draaiorgels Helmond, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen ook op afspraak, info: info@draaiorgelshelmond.nl Op zondagen ook regelmatig concerten. U bent welkom in de Torenstraat 36a. 5701 SH Helmond.

Mierlo-Hout- Bridgeclub ’t Houtse Slem organiseert elke vrijdagmiddag een bridgedrive in De Geseldonk. Ook niet-leden zijn van hate welkom en kunnen tegen een kleine vergoeding meespelen. Er zijn kleine prijzen te winnen. Aanmelden als paar op 13.00 uur aan de zaal. Meer weten: www.houtseslem.nl

Helmond-Noord: Op zondag organiseer op 4 februari organiseert Astrid een rommelmarkt in wijkcentrum de boerderij gelegen in de Harmoniestraat 105 in Helmond-Noord.
De markt is van 11:00-15:30 uur.
Wilt u deelnemen aan deze markt dan kunt u contact opnemen met Astrid van Lieshout voor meer informatie.
U kunt inschrijven tot uiterlijk voor 26 januari.
telnr. 0614108189 of haar mailen naar e-mailadres: astrid81069@gmail.com

Stiphout: Van 12 Januari tot 22 februari exposeert Marianne Bosch uit Stiphout
haar kleurrijke schilderijen van portretten van mensen uit verschillende werelddelen,
daarnaast zijn enkele kleine beeldhouwwerken van haar te zien.
Wijkhuis De Fonkel: prins karelstraat 131 Helmond.

Mierlo-Hout: Op woensdag 17 januari is onze jaarvergadering die begint om 19.30 in de muziekzaal geseldonk. Onze jubilaris Regien Knoops wordt in het zonnetje gezet.
Na de vergadering is er nog een pubquiz verzorgd door ruud van hoof

Centrum: Op zondag 28 januari organiseren Volksuniversiteit Helmond en Bibliotheek Helmond-Peel een bijzondere lezing onder de titel 'Drieluik klankkleur'. De lezing vindt plaats in het gebouw van de bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond en begint om 13.00 uur.
De entree van de lezing bedraagt € 6,00. Om teleurstellingen te voorkomen is inschrijven aanbevolen. Inschrijven is mogelijk tot daags voor de lezing, 11.00 uur, op e-mailadres info@vuhelmond.nl of telefoonnummer 0492 532 729.

Mierlo-hout- Heeft u kleine problemen met uw computer of tablet, of heeft u moeite met een bepaald programma, dan kunt u elke 3de woensdag van de maand (voor januari is dat 17 januari a.s.) tussen 14.00 uur en 16.30 uur terecht in wijkhuis De Geseldonk, Cederhoutstraat 44.

Mierlo-Hout: In de eerste maand van het jaar kunt U op donderdag 18 januari van 13.00 tot 16.00 uur; terecht bij het repaircafé KBO-St. Lucia in de Geseldonk.

Mierlo-Hout: Op donderdag 18 januari organiseert basisschool St.Odulfus van 19.00- 21.00 in samenwerking met logopedistes en kinderfysiotherapeuten een avond vol workshops. Deze avond is bedoeld voor ouders maar ook leerkrachten en andere belangstellenden zijn van welkom!
Aanmelden kan via de email: info@odulfusschool.nl
Wilt u in uw mailtje aangeven met hoeveel personen u naar deze avond komt?
Basisschool St.Odulfus, Slegersstraat 2a Helmond
Binnenstad: op dinsdag 23 januari geeft Theo de Jong op uitnodiging van Heemkunde Helmont een lezing met als titel "Stinkende Vellekes". De archeologische resten bestaan uit looikuipen,werktuigen,kalk,leer en skeletresten van dieren. Er is cultuurhistorische informatie over deze leerlooierij bekend, zoals het bevolkingsregister, kadastrale gegevens, kranten-en fotoarchief, belastinggegevens en notariële akten. Bijzonder zijn de mondelinge overleveringen, opgetekend door mensen die de leerlooier in hun jeugd hebben gekend.

Het Baken, Pastoor van Leeuwenstraat 23, Helmond.
Aanvang 20.00 uur. Bijdrage voor niet leden 2 euro, leden van de heemkundekring gratis.
Helmond: Prof. Dr. J.B.M.J. Jansen van het Elkerliek ziekenhuis Helmond verzorgt woensdag 24 januari een gratis lezing over het onderwerp ‘Darmkanker, En dan?’  De lezing wordt gehouden in inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19 in Helmond en begint om 19.30 uur.   

Gratis reparaties bij Repaircafé Rijpelberg! Open op dinsdag 9 januari en woensdag 17 januari van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag 27 januari van 11.00 tot 15.00. Locatie: oude basisschool De Torelaar op de Groningenhof 4, Helmond. Meer info:

Dit nieuwsbericht is 710 keer bekeken

X
X