Allemaal hoeren nieuwe politiethriller Franziska Weissenbacher 

Gepubliceerd op: 24 juni 2022 12:22

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Op 1 juli verschijnt de nieuwe politiethriller van Franziska Weissenbacher. Hoe Brandevoort het vindt om een misdaadschrijver te herbergen weet ze niet, maar zelf vindt ze het een voorrecht Brandevoorter te zijn. Haar hashtag bij de social media is dan ook steevast #schrijverinbrandevoort.

Waarom ze misdaad schrijft? “Omdat het een puzzel is. Eerst krijg ik een idee, dan moet het context krijgen en die context moet kloppen. Zo bouw ik eerst de puzzel op, om hem vervolgens weer op te laten lossen door de rechercheurs in het verhaal en de lezers”, zegt Weissenbacher.

Ook in thrillers zijn er verschillen. Zelf denkt Weissenbacher dat haar boeken in de richting zitten van Engelse detectives, qua tempo en soort verhalen. Er vallen slachtoffers, maar het bloed druipt niet van de bladzijden. Spanning is er natuurlijk wel. Zo speelde ‘Graf 521’, haar eerste boek dat bij Uitgeverij LetterRijn verscheen, in de Sint Jan in Den Bosch. In dit boek speelde een behoorlijk groot psychologisch element mee. Haar nieuwe boek, ‘Allemaal hoeren’, speelt wederom in Den Bosch, maar met uitstapjes naar Eindhoven en, jawel, Helmond. Met name haar eigen wijk Brandevoort speelt een lugubere rol in het boek. 

“Het is misschien een rare manier om mijn waardering voor Brandevoort te tonen,” aldus Weissenbacher, “maar ik ben nou eenmaal schrijver van misdaadverhalen en betrek mijn omgeving daar graag bij. Zie het maar als een apart cadeautje. Wie weet betrek ik ook mijn werkplek nog ooit in een boek.” Dat ze dat nog nooit heeft gedaan, is omdat ze bij Automatiek Marks werkt in Eindhoven. “We verkopen verse friet en deels huisgemaakte snacks. Er wordt gekookt in enorme ketels en we hebben een vriesruimte zo groot als een kleine kamer. Dat wekt wel ideeën op. Ik ben alleen bang dat het niet goed is voor de klandizie als ik daar met imaginaire lijken ga strooien.”

‘Allemaal hoeren’ is vanaf 1 juli overal verkrijgbaar. Als pre-order besteld bij de webwinkel van Uitgeverij LetterRijn, betekent dat het boek kort na 3 juli gesigneerd, per post, bij u wordt thuisbezorgd.


Dit nieuwsbericht is 183 keer bekeken

X
X